Mala priča o ljubavi

pixabay.com

Ljubav i seks

Mala priča o ljubavi

Voleti ne znači voditi ljubav, ili biti dobar prema svom supružniku, ili strpljivo vaspitati svoje dete, ili voditi unuka u park.

Ovo jesu gestovi koji proizilaze iz osećanja ljubavi, ali to nije definicija ljubavi. Voleti znači biti svestan svega oko sebe. Voleti znači iskreno se zaljubiti u svoj život i ideju života uopšte.

Ljubav znači voleti sve ljude i ceniti njihovo postojanje, koliko god da je to nekada teško ili čak nelogično.

Voleti znači obratiti pažnju na životinje i prirodu oko sebe i čuvati ih kao što čuvamo svoje domove i lične stvari u njima. Voleti znači shvatiti svrhu svih naših problema, iskušenja, nemilih događaja.

Ljubav znači biti svestan svega sve što imaš, svega što si postigao. Ljubav je fokus na život i pokušaj da se shvati šta on znači i zašto smo ga dobili na poklon. Čovek koji je iskreno zahvalan za svoj život zavoleće sve što u njegov život uđe, bilo to, na oko, dobro ili loše.

A zašto vam ovo sve pišem? Da bih vam kroz ovo pismo ponudila svoju iskrenu ljubav, u nadi da ćete, kada shvatite kako ona funkcioniše, to znanje iskoristiti za svoje najveće dobro.

Kada u potpunosti pojmite šta je ljubav – bezgranična, gigantska sila koja u vaše živote može sa neviđenom lakoćom privući sve ono na čega ste fokusirani – ostaje vam samo da svaki budan momenat živite tražeći još više onoga što se može voleti. A voleti se može sve.

Sve što nađe put do postanka vredno je ljubavi i duboko u sebi nosi ljubav. Čak i ono od čega bežite „vija” vas da bi vas nečemu naučilo i na taj način pružilo svoju ljubav.

Pa i oni ljudi od kojih vam se diže kosa na glavi, tu su da vam isporuče neku lekciju. I davno prošli događaji koje s prezirom i mržnjom već dugo nosite na duši, ako se malo udubite, videćete da nose samo mudorst, znanje i ljubav.

Vredi zapamtiti činjenicu da ono na čega obratite pažnju uvek pronalazi put do vaše stvarnosti, bilo to dobro ili zlo. Ako svoj fokus oplemenite osećanjima i mislima ljubavi stvorićete privlačnu silu koja je neodoljiva, neuništiva, nepogrešiva.

Gledajte samo u ono što volite. Slušajte samo o onome što vam se sviđa i što vas ispunjuje. Govorite samo o onome što vam ispunjava dušu i oplemenjuje srce.

Umesto indijskih serija ponudite svojim očima knjigu. Umesto vesti, prirodu. Umesto kritike, reči podrške. To je ljubav. Ostalo je sve neuspeli pokušaj življenja.

Bojana

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top