Za dlaku izbegnuta tragedija u vrtiću Bajka u Šapcu: Dečak makazama isekao devojčicu po vratu

Kuća i porodica

Za dlaku izbegnuta tragedija u vrtiću Bajka u Šapcu: Dečak makazama isekao devojčicu po vratu

U vrtiću „Bajka“ u Šapcu juče je srećom izbegnuta tragedija kada je devojčicu I. M. (6) iz Šapca makazama po vratu posekao njen vršnjak! Roditelji povređene okrivljuju vaspitačicu da nije adekvatno i propisno reagovala, pošto nije obavestila ni njih ni Hitnu pomoć, nego je sama pokušala da zaustavi krvarenje.

Otac Ivan M. navodi da je njegova žena Gordana saznala da im je ćerka povređena tek kada je oko tri sata po podne došla da je izvede iz vrtića.

– Supruzi je vaspitačica ispričala kako je Ivu jedan dečak rasekao makazicama i da je ona zaustavila krvarenje. Po njenim rečima, to je samo dečija igra, nije ništa strašno. Mi smo dete odmah odveli kod pedijatra, pa u Urgentni centar, gde smo upućeni na ORL, a tamo joj je rana isprana i zašivena. Posekotina od makaza je nasred vrata, krvarilo je… Ne verujemo da je dečak namerno posekao ili ubo naše dete, samo nam nije jasno zašto nas vaspitačica nije odmah obavestila, ili da je bar pozvala lekare. Šta bi bilo da se rana inficirala, ko bi onda bio kriv? – pita se devojčicin otac i dodaje:

– Naše dete od prve godine ide u vrtić. Znamo da sa decom uvek ima nestašluka, sitnih povređivanja, padanja i nikad nismo reagovali jer smatramo da to sva deca prolaze, da je to deo odrastanja. Međutim, nereagovanje na ovakav događaj, na povređivanje deteta gde se ispostavilo da je neophodna stručna lekarska intervencija – jeste nešto drugo – objašnjava otac.

Ivan navodi da mu je ćerka sada dobro i da će narednih dana ići na kontrolu i previjanje. Lekari su, inače, još po prijemu deteta odmah obavestili policiju, koja je još u Urgentnom centru uzela izjave od roditelja.

Čeka se istraga
Predškolska ustanova „Naše dete“ oglasila se saopštenjem u kojem se navodi da je vaspitačica koja je bila sa decom u pripremno-predškolskoj grupi reagovala i zbrinula devojčicu koja je imala lakšu povredu odnosno posekotinu. Pokrenuta je procedura po protokolu, nakon koje će biti utvrđeno kako je došlo do povrede.
– Vaspitačica koja je bila sa decom u grupi reagovala je i zbrinula devojčicu koja je imala lakšu povredu – posekotinu, a procedurom će biti utvrđeno kako je došlo do povrede deteta. Kako su bezbednost i dobrobit dece na prvom mestu, a naši vaspitači svakog dana rade sa više od tri hiljade mališana, od najvećeg interesa nam je da se utvrde sve okolnosti ovog događaja i postupi u skladu sa zakonom i svim pravilima dobre prakse koja se sprovodi u našim vrtićima – kažu u vrtiću.

Izvor: Republika

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top