Napušteni pas na smetilištu pronašao slepo mače i preuzeo brigu o njemu

Lifestyle

Napušteni pas na smetilištu pronašao slepo mače i preuzeo brigu o njemu

Društvenim mrežama počele su se deliti dirljive fotografije i snimke nastale nedaleko od Slavonskog Broda koje prikazuju prijateljstvo napuštenog psa i mačeta.

 

Ovi su se neobični prijatelji našli u zajedničkoj nevolji, odbačeni na obližnjem smetljištu gde se često skupljaju ostavljene životinje. Kad je volonterka došla nahraniti pse, jedan od njih je u ustima doneo malenog mačića kako bi nahranili i njega.

„Kod mene se nalazi još 30 pasa koji su spašeni s te deponije. Svaki ima svoju priču, nažalost ne dobru. Čekaju već tri godine na domove u mom dvorištu“, kazala je Spomenka za Index. Ona se za pse brine sama, donirajući svoje vrijeme i svoje dvorište kako bi zbrinula napuštene pse u nadi da će pronaći dom.

Martina kaže da se deponija nalazi na prostoru jedne privatne firme koja se, kako tvrdi, brojnih životinja rešava na način da unajmi lovce koji ih ubijaju puškama. Pas i mačić su trenutno pod njihovom paskom i njegom, ali traže svoj stalni dom.

„Sve bismo dali samo da oni pronađu dom i trudimo se sklanjati životinje odande budući da je javna tajna kako ih se zapravo rešavaju“, kaže ona.

Mače je trenutno u jako lošem stanju. Bio je kod veterinara na osnovnom pregledu, a kako je i na fotografijama vidljivo, ima upalu oka zbog koje je slep te je vrlo neuhranjen.

Pas ima oko dve godine, težak je 25 kilograma i fizički je u dobrom stanju, ali je preplašen.

Izvor: Index.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top