Ostavljam ti je u amanet: Rekla je spuštajući dete u ruke moje majke!

pixabay.com

Kuća i porodica

Ostavljam ti je u amanet: Rekla je spuštajući dete u ruke moje majke!

Priča o jednoj srećnoj porodici

Želim da vam ispričam priču o tome kako je moja sestra stigla u našu porodicu.

Bilo je to pre 25 godina, kada je majka bila trudna sa mojim bratom i sa mnom. Zbog činjenice da je čekala dvoje dece, smeštena je u bolnicu, pred sam kraj trudnoće. Tako je mama bila u bolnici par dana uoči Božića, iako je to bilo poslednje mesto gde je želela da bude. Ležala je sama u sobi predviđenoj za dve žene. Čekala je da se porodi, čekala je svoje čudo.

I čudo se desilo.. Jedne večeri, u krevet do njenog smestili su jednu trudnicu. Žena je žmurila i tiho disala, toliko da je majka u par navrata pomislila da nije ni živa. Bila je u teškom stanju, s obzirom da joj je trudnoća bila ugrožena. Kada se žena probudila, dve cimerke su počela da razgovaraju. Ljudmila, je ispričala svoju priču mojoj majci.

U bolnicu je stigla iz udaljenog sela. Ima 42 godine i ovo je njeno prvo dete. Nije imala ničiju pomoć, morala je da sve radi sama. Kada je bila devojčica ostala je bez roditelja i rodbine. Zato se ceo život oslanjala samo na sebe. Radila je danonoćno po tuđim kućama, čisteći, spremajući kuće i dvorišta. Nije imala muža, a o ocu svog deteta nije htela da priča. Odlučila je da će sama odgojiti svoje dete.

Medicinsko osoblje bilo je malo osorno prema jednoj seoskoj ženi. Gledale su je kao da je neko nedostojno biće. Ljudmila je imala visokorizičnu trudnoću, ali medicinske sestre je nisu redovno obilazile.

Iako su one bile u najmanju ruku neprijateljski raspoložene prema Ljudmili, ona kao da to nije ni primećivala. Blistala je od sreće jer će uskoro roditi svoje dete.

„Napokon ću imati nekog svog!“ govorila je tiho mojoj majci.

Ljudmila je izgledala kao devojčica, uprkos svojim godinama i izloženosti teškom fizičkom radu. Imala je sitne pege na licu, a kosu je plela u dve duge pletenice crvenkaste boje.

Dve žene su se brzo sprijateljile i počele da pričaju i razmenjuju tajne.

Jedne noći mama je sanjala divan san: Ljudmila je došla da se pozdrave. Na sebi je imala dugu haljinu. Rekla joj je da odlazi zauvek, ali da ne može da povede sa sobom svoju kćerku.

„Ostavljam je tebi u amanet. Čuvaj moju Angelinu kao svoju decu!!“

Tada je dete predala mojoj majci u ruke. Zamolila je da nikad ne odvaja Angelinu od svoje dece i da je vaspitava isto kao da je njena. Zatim je zagrlila moju majku, poljubila i otišla.

U porodilištu sam imala cimerku: Njen muž joj je svaki dan donosio samo jednu stvar…

Mama se odmah probudila, ne shvatajući zašto je sanjala tako nešto. Dok je još bila pod utiskom tog sna, prišla joj je medicinska sestra da joj kaže da je Ljudmila te noći kasno dobila trudove, i da je umrla na porođaju. Beba je preživela. Rodila se malena devojčica.

Nakon par dana mama je rodila mene i mog brata. Nije mogla da prestane da razmišlja o Angelini (bila je sigurna da joj je to ime). Nakon dugog razgovora sa mojim ocem, dogovorili su se da Angelinu povedu sa sobom kući.

Svi su mislili da je majka rodila trojke, a tata i mama nikom nisu hteli ništa da pričaju.

Majka se kune da joj je još nekoliko puta u životu, Ljudmila došla u snove. Svaki put sa upozorenjem. Jednom se moj brat prehladio, a Ljudmila je došla majci u san i rekla joj kako mog brata mora hitno da odvede u bolnicu.

Ispostavilo se da je imao ozbiljno zapaljenje pluća, koje je moglo biti fatalno, da ga majka nije odvela u bolnicu na vreme.

Nas troje smo rasli kao jedno. Moja sestra Angelina je do ranog detinjstva bila razborito stvorenje, mnogo ozbiljnija za svoje godine. Do našeg punoletstva nismo znali da nam Angelina nije rođena sestra.

Kada smo napunili 18 godina, roditelji su nam sve ispričali. Angelina je morala da zna ko joj je bila majka.

Nedavno se moja sestra udala. Sada živi u inostranstvu. Posećujemo se redovno. Mama i tata kažu često da je Angelina njihov božićni poklon.

Zahvaljujući sudbini i činjenici da je Ljudmila svoje dete zaveštala našoj mami, mi smo jedna blagoslovena porodica.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top