Lekovita svojstva kupusa: prava hitna pomoć!

Lepota i zdravlje

Lekovita svojstva kupusa: prava hitna pomoć!

Nezamenljiv sastojak mnogih jela, kupus je, takođe, cenjeno lekovito sredstvo. Još su naše bake znale, i uspešno koristile listove kupusa, za lek.

Predlažem da se podsetimo iskustava naših predaka, i iskoristimo sav lekoviti potencijal ovog povrća.

Kada možete koristiti listove kupusa:
Povrede i opekotine.

Na povređeno mesto stavlja se sveži list kupusa, fiksira se zavojem, i ostavlja tokom noći. Do jutra, otok i bol se smanjuju.

Lekovita svojjstva kupusa
Glavobolja.

Ukloniti glavobolju i temperaturu mogu, takođe, listovi kupusa. Stavite na svaku slepoočnicu po jedan list, i omotajte glavu peškirom. Pomaže, čak, i kod migrene!

Bolovi u grudima.

Za vreme laktacije i dojenja, mnoge žene osećaju bolno oticanje grudi. Narodna medicina pomaže dojiljama. Za lekoviti oblog koriste se veći listovi. Prethodno se operu, iseku se tvrdi delovi lista, i listovi se malo izgnječe rukama. Ova metoda se, takođe, koristi kod mastitisa i bolova u grudima pri PMS.

Lekovita svojjstva kupusa
Ujedi insekata.

Listovi kupusa olakšavaju stanje kod bolnih ujeda osa, pčela, obada. Deluje poput magneta, izvlači žarište i bol sa natečenog mesta.

Uporan kašalj i bronhitis.

Da biste započeli lečenje, biće vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Polako odvojte jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom, jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gde je med, staviti na grudi bolesnika. Odgore se stavlja najlonska kesa i umotava se šalom ili peškirom.

Procedura se sprovodi pred spavanje. Ako je bronhitis u začetku, rezultat će biti vidljiv već posle prve procedure. Lečenje se sprovodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga. Detaljnije o ovom načinu lečenja možete pročitati ovde: Kako izlečiti uporan kašalj i bronhitis za 5 dana

Listovi kupusa su prava hitna pomoć u vašoj kući. Ne zaboravljajte na to, i podelite ove savete sa prijateljima.

Izvor: uspesnazena

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top