Životni stav ove Francuskinje (52) morate da usvojite kako biste lepo ostarile: Dozvoli sebi sve!

pixabay.com

Lifestyle

Životni stav ove Francuskinje (52) morate da usvojite kako biste lepo ostarile: Dozvoli sebi sve!

Francuskinja neće za sebe da kaže da je stara, reći će da je zrela žena.

Poznato je da su Francuskinje kao staro vino, što su starije to su zavodljivije. One nose suknje iznad kolena i u njima izgledaju sjajno. Ne plaše se starosti i osećaju se prijatno u svojim godinama….

Američka novinarka Rebeka Planteir napisala je knjigu: „Lekcije iz lepog starenja: Tajna francuskih žena“.

Ona je Amerikanke uporedila sa Francuskinjama. Kada žena pređe pedesetu godinu, u Americi, ona se opusti i zapusti. Što kod Francuza nije slučaj. Njihove žene izgledaju fenomenalno i ne predaju se čak i sa 60 ili 70 godina.

Francuskinje nose suknje iznad kolena čak i ako njihova koža nije lepa kao kada su imale 40 godina. Plemenito starenje je odraz stava prema životu, i karakteristično je za Francuze.

Sposobnost lepog življenja za Francuze nema nikakve veze sa novcem i statusom, to je sposobnost da svoj život ispunite užicima i na kraju produžite svoje „žensko doba“.

Aktivan život

Francuzi idu na planinarenje, bave se kajakaštvom, igraju tenis, trče po parkovima, skijaju i td. To za njih nije bavljenje sportom nego način života. Čak i ako odu na domor oni će ga provesti aktivno, a ne izležavajući se na plaži. Istovremeno, Francuskinju nećete videti u teretani ili da se bavi sportom profesionalno, za razliku od američkih žena. Francuskinje takve vrste sporta smatraju nasiljem nad sobom.

Smisao za humor

Čuveni francuski sarkazam pomaže ženama da prihvate starenje i nikad bore ne doživljavaju kao dramu.

Hrana kao religija

Francuzi uživaju u hrani. Oni teže da jedu elegantno i lepo. Često jedu vrlo malo, ali u odabranim restoranima sa dobrim društvom i još boljim vinom. Francuskinje nemaju kritičnu razliku u težini u dobi od dvadeset i od četrdeset godina.

Radije će pare da daju na lepu garderobu, putovanja i užitke, a ne na decu. Njihova deca ne oskudevaju ni u čemu, ali one smatraju da im ne treba nova igračka, ali zato rado sebi kupuju nove cipele.

U Francuskoj niko ne doživljava bake kao slobodne dadilje. Stoga se one sa unucima druže samo iz zadovoljstva, nikako ih ne čuvaju stalno.

Kad kupuju kupuju kvalitetno

Čak i one žene koje nemaju dobra primanja, radije će štedeti pa kupiti dobre cipele, ili jednu skupu torbu koja će im trajati godinama. To čini elegantan stil zrelih Francuskinja kojima se svi dive.

Bogat socijalan život

Francuskinje i u poznim godinama imaju odličan socijalni život. Deca su odrasla i ne zahtevaju pažnju, a one vreme koriste za goste, bioskope, pozorišta, žurke i dobre prijatelje.

Aktivan društveni život zahteva da imaju dobru frizuru, negovane ruke, prelepu odeću i ono najvažnije – cipele sa visokom potpeticom.

Zdrav odnos prema izgledu i zdravlju

Dok žene u Americi i Evropi teže tome da se pune filerima kako bi ispeglale bore, Francuskinje smatraju da je nedostatak bora kod žene znak mentalne bolesti.

U Francuskoj ne postoji koncept garderobe za starije. I majka i kćerka često mogu kupiti istu odeću. One često daju prednost klasičnim stilovima, ali ni u jednoj zemlji na svetu nema tako malo žena u dobi od 40 do 60 godina koje se oblače u kratke suknje ili uske farmerke.

Seksualnost opšteprihvaćena

Francuskinje godine iznad četrdesete doživljavaju kao drugu mladost, pa uživaju u fizičkom kontaktu sa partnerom. To je dobro i loše iz dva razloga: dobro je jer žensko samopoštovanje raste, a loše jer najčešće dolazi do razvoda braka kada žena napuni 40 godina.

Sve je moguće ali u umerenim količinama

Američka novinarka Rebeka navodi kako ima 52 – godišnjeg prijatelja koji puši godinama jednu cigaretu dnevno uz kafu posle doručka. Smatra da kafa ima pravi ukus jedino ako se pije sa cigaretom.

I to je odraz njihovog načina života: umereno, sa stilom!

Dok je radila ovo istraživanje, američka novinarka Rebeka je videla jedu Francuskinju koja ima oko pedeset godina kako sama sedi u jednom kafiću sa pogledom na more.

„Ja sam zrela žena, mnogo sam postigla i uživam u sebi, gradu i ovom trenutku,“ rekla je ona. E to je taj stav koji ne može da se nauči, on se jednostavno rađa!

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top