Izgubila sam želju da ugađam onima, kojima se ne sviđam – Da volim one koji mene ne vole

pixabay.com

Lifestyle

Izgubila sam želju da ugađam onima, kojima se ne sviđam – Da volim one koji mene ne vole

Verujem da je svet satkan od suprotnosti, i stoga izbegavam ljude sa inertnim, nefleksibilnim načinom razmišljanja.

Portugalski kouč, autor knjiga o samopomoći José Micard Teixeira o tome kako prestati trošiti svoju duševnu snagu uzaludno i koncentrisati se na glavno u svom životu. „Ja više ne trpim one koji ne zaslužuju moje trpljenje.“ Ja više nisam spreman da trpim sve, što mi šalje život.

Nije stvar u tome da sam postao arogantan, već da sam došao do tačke u kojoj ti biva žao gubiti vreme na nešto što ti ne leži na duši, što uzrokuje bol. Ja ne trpim cinizam, neosnovanu kritiku i zahtevnosti bilo koje vrste.

Izgubio sam želju da ugađam onima, kojima se ne sviđam, da volim one koji mene ne vole, i da se osmehujem ljudima koji mi se nikad ne osmehuju zauzvrat. Ja više ne trošim ni jedan minut za lažove i manipulatore. Odlazim ako vidim pored sebe pretvaranje, licemerje i jeftino laskanje.

Ne mogu da podnesem ni površnu erudiciju ni aroganciju učenjaka. Tračevi izazivaju odvratnost u meni. Ne volim rivalstvo i poređenje. Verujem da je svet satkan od suprotnosti, i stoga izbegavam ljude sa inertnim, nefleksibilnim načinom razmišljanja.

U prijateljstvu me privlači vernost, a odbija izdaja. Ne komuniciram sa onima koji ne znaju kako da daju komplimente ili kažu reči podrške. Preuveličavanje i krajnosti dovode me do dosade. Teško mi je i da prihvatim one koji ne vole životinje.

Izvor: Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top