Važne lekcije o ljubavi koje većina žena kasno shvati – „Ne može se niko naterati da te voli“

pixabay.com

Uncategorized

Važne lekcije o ljubavi koje većina žena kasno shvati – „Ne može se niko naterati da te voli“

„Ne budi žena kojoj treba muškarac. Budi žena koja je potrebna muškarcu.“

Ponekad ne naučimo lekciju iz prvog puta. Naročito kada je u pitanju ljubav, koja nas zaslepi, stavlja na nas ružičaste naočare. Jer ponekad počinjemo da je razumemo prekasno. Evo najmanje 3 lekcije koje su možda druge žene shvatile pre mene:

1. Ne može se niko naterati da te voli

Sve što možeš učiniti je biti ona koja se može voleti. Sve ostalo zavisi od drugog čoveka. Bez obzira koliko da se trudiš da voliš i brineš o čoveku, to neće izazvati u njemu ista takva osećanja.

Ali to nije kraj sveta! Da sam to ranije znala, ne bih žrtvovala sebe zbog ljudi koji nisu nameravali da mi isto uzvrate. Doživljavala sam kao ličnu krivicu, ako me neko nije voleo. Mislila sam da nešto nije u redu sa mnom.

Stvar je u tome da možemo biti samo najbolja verzija sebe, da bismo dali drugima maksimalne razloge da nas vole. U suprotnom, ne možemo naterati da nešto osećaju prema nama. Isto važi i za nas: ne moramo voleti nekoga zato što on nas voli. To je naš izbor i samo naš!

2. Svako voli na svoj način, daje tu ljubav koju umi, a ne onu koju mi očekujemo

Svi ispoljavaju svoja osjećanja na svoj način. Ne treba govoriti kako treba da vas vole. Ljubav je odraz čovekove duše. Naučite da prihvatite njegovu ljubav takvu kakva jeste. Cenite to i budite zahvalni.

3. Bezuslovna ljubav ne treba da bude samo prema drugim, već i prema sebi

Mi znamo voleti u određenim uslovima, mi znamo da sudimo i kritikujemo. Ali ako prestanemo to da radimo, tada ćemo moći da osetimo pravu ljubav. Treba početi od sebe: naučiti voleti sebe u bilo kom obliku, a zatim i druge.

Izvor:  infpult.info

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Uncategorized

Popularno

To Top