Kada ste dobri prema sebi, bićete bolji i prema drugima: Ovi saveti će vam promeniti život nabolje!

pixabay.com

Lifestyle

Kada ste dobri prema sebi, bićete bolji i prema drugima: Ovi saveti će vam promeniti život nabolje!

Vreme koje posvetimo sami sebi utiče na zdrav odnos u braku

Kako bismo bili produktivniji, srećniji i bolji drugima, potrebno je da brinemo o sebi samima, tvrde naučnici.

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Mičigenu pokazalo je da su razvodi češći zbog nedostatka vremena koje žena, odnosno muškarac ne posvećuje sebi lično, nego zbog lošeg seksa.

Iako ponekad smatramo da je uzimanje vremena za sebe sebično, ono nam je potrebno za normalno funkcionisanje i skladne partnerske, roditeljske i prijateljske odnose.

To ne znači da morate da ga provedete same, već je akcenat na tome da radite ono u čemu uživate i što volite. Za početak odbacite osećaj krivice i posvetite se sebi.

Kad ste dobri prema sebi bićete bolji i prema drugima

Ako se dobro brinete o sebi, bićete sposobniji da se brinete i o drugima. Ako ste iscrpljene i i nesrećne kako ćeš nekom drugome pružiti podršku. Kada ste zdrave, srećne i pune energije, lakše ćete pružiti ljubav i podršku. Zato nikada nemojte da osećate krivicu kada uzimate vreme za sebe

Ako želite da se drugi dobro osećaju i nađu vremena za sebe, vi treba svojim primerom da im pokažete da je u redu uživati u stvarima koje vas čine srećnom.

Kada vam vaše vreme postane prioritet, naučićete da uživate u svom društvu. Dopustite sebi tišinu. Na taj način bolje ćete upoznati sebe biti u skladu sa svojim duhom i telom.

Kada nađete vreme za mirne trenutke sa sobom to vas prisiljava da se zaustavite i izađete iz svakodnevnog haosa kojim ste okruženi. Nekada nemamo vremena da analiziramo sva događanja oko nas pa o takvim stvarima razmišljamo pre spavanja i ne možemo da zaspimo. Nađite to vreme samo za sebe i ‘obradite’ sve podatke koje ste taj dan primili. Videćete kako ćete se bolje i opuštenije osećati.

Kada odvojite to vreme za sebe, bićete produktvniji na poslu jer kada malo odmorite i dopustite svojim razmišljanjima da sednu na svoje mesto, kasnije ćete biti fokusirani na obaveze i lakše ćete rešavati probleme.

Trikovi kako da stvorite vreme za sebe

Probudite se pola sata ranije.
Zatvorite vrata u kancelariji i budite malo same ako je moguće.
Na pola sata isključite sve svoje uređaje.
Ne jedite u kancelariji, već izađite u park i pojedite svoju užinu.
Nek vam ovi susreti sa sobom postanu rutina.

Izvor: miss7zdrava.24.sata.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top