Da li je učenik u pravu ili učiteljica? Zadatak iz matematike koji je posvađao Srbiju (FOTO)

Kuća i porodica

Da li je učenik u pravu ili učiteljica? Zadatak iz matematike koji je posvađao Srbiju (FOTO)

Prost matematički zadatak, izazvao je buru komentara na društvenim mrežama, jer niko nije sa sigurnošću mogao da tvrdi da li je učenik bio u pravu, ili ovaj koji ga je ispravio

Da svi mogu da se zbune i na prostim matematičkim zadacima pokazuje i primer jednog školskog zadatka koji se pojavio na društvenim mrežama.

Naime, postavljen je sledeći zadatak:

„Ana je pročitala jednu priču, a Petar tri priče više od nje.

Koliko su priča pročitali zajedno Ana i Petar“

Dečak je odgovorio da su Ana i Petar pročitali ukupno pet priča, međutim u komentarima na Fejsbuku se navodi da je učitelj ispravio učenika, precrtao njegov odgovor i napisao da su pročitali ukupno 4 priče.

Budući da su svi bili zbunjeni ovim zadatkom i dodatim rešenjem, pozvali smo matematičko udruženje „Arhimedes“ da nam kažu koji je tačan odgovor.

– Dete je u pravu, tačan odgovor je pet knjiga. Međutim, možda je u pitanju štamparska greška ili u postupku. Ne znamo da li je bio u pitanju kontrolni ili neka kraća vežbica – navode iz „Arhimedesa“.

Isto je potvrdila i jedna beogradska osnovna škola, navodeći da je učenik u pravu, ali je trebalo postupno da reši zadatak, prvo za Petra koliko je knjiga pričitao, pa onda da sabere broj pročitanih knjiga Petra i Ane.

U svakom slučaju učenik je u pravu, a za sada je nepoznato da li je njegov odgovor ispravio učitelj ili se možda neko malo našalio.

Ako je učitelj, verovatno se zbunio, proste matematičke operacije nekada budu teže od komplikovanih i postupnih zadataka.

Šta vi mislite, koji je tačan odgovor? Napišite u komentarima.

Izvor: politika-ekspres

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top