ISPOŠTOVALI JOŠ JEDAN DIVAN SRPSKI OBIČAJ: Evo ko je Bogdanu doveo do OLTARA!

instagram

Poznati

ISPOŠTOVALI JOŠ JEDAN DIVAN SRPSKI OBIČAJ: Evo ko je Bogdanu doveo do OLTARA!

Napravio je jednu grešku, ali mu niko nije zamerio

Veljko Ražnatović oženio se verenicom Bogdanom Rodić u nedelju 24. novembra. Porodice Ražnatović i Rodić su se odlučili da se ispoštuju mnoge srpske običaje.

Od gađanja jabuke, kupovine mlade, do devera koji je mladu doveo do oltara. Dever, koji je kupio i izveo mladu iz roditeljske kuće bio je brat od tetke. Od trenutka kada se mlada kupi, dever se ne odvaja od nje i, za razliku od rimokatoličkih običaja gde mladin otac dovodi ćerku pred oltar, po srpskim pravilima u mlada u crkvu ulazi sa deverom koji je dovodo pred oltar.

Običaji kod Srba jeste da kada dever uzme mladu ne da joj da se okrene da vidi svoje jer će kao ako ih bude videla deca da liče na njenu familiju. Mlada se ipak kada je izlazila iz kuće okrenula i to je jedina greška koju je napravio dečačić-dever, ali mu niko nije zamerio.

Podsetimo, Veljko je kada je došao u Titel i pre nego što je nazdravio sa prijateljima i ušao u kuću, trebalo je da pogodi jabuku. Mladi Ražnatović je imao mirnu ruku i iz prve je razneo jabuku iako su se Rodići potrudili da mu ne olakšaju – jabuku su postavili visoko.

KURIR

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top