Razliku između stare i nove godine čini samo jedna stvar: vaša vera u čuda!

pixabay.com

Lifestyle

Razliku između stare i nove godine čini samo jedna stvar: vaša vera u čuda!

Ne verujete li da se u vašem životu može još dogoditi nešto lepo i nesvakidašnje, ne verujete li u svet iza granica koje ste postavili u svom umu i koje vas celi život određuju vi živite u staroj godini, koliko god vas kalendar upućivao u novu. Vi zapravo živite istu godinu dvadeset, trideset, pedeset puta iako se brojke menjaju.

Ako svakoga dana verujete da ste spremni za nove izazove, ostavićete sve kofere prošlosti tamo gde im je mjesto i ukrcati se na voz koji će vas odvesti do cilja kojega zaslužujete. Ostavićete na staroj stanici sva zameranja, pogreške, izgovore, očekivanja i poneti sa sobom samo jedan kovčežić kovčežić nade. Taj kovčežić davaće vam snagu u teškim trenucima i onda kada se bude činilo da nema mnogo mogućnosti.

Bolja budućnost neće doći nakon samo jedne vaše odluke, niti nakon dve ili tri, niti će doći samo nakon vašeg delomično promenjenog i retuširanog pogleda na svet i život, jer ćete trajno biti u iskušenju da povlačite svoje odluke i da se vraćate na stare stavove i uverenja, jer život neće odmah biti onakav kakav ste očekivali. I zato svakoga dana morate ispočetka donositi odluku i celim svojim biće ustrajati u onome što ste odlučili.

Jedno jutro neće promeniti stvari ali ako vi svakoga dana budete menjali navike, usvajali nove obrasce razmišljanja i delovanja pripremićete prostor za čuda. Na koncu će vam svejedno biti da li je nova ili stara godina jer ste novi postali vi. Odrecite se potrebe da uvek budete u pravu i videćete kako će vam svaki novi dan postati prostor ispunjen mirom i životnim zadovoljstvom. Tek tu ćete otkriti razliku između stare i nove godine jer će tu započeti vaša drugačija budućnost.

Mario Žuvela/savjetnikuspjeha

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top