Šta jake žene ne rade?

pixabay.com

Lifestyle

Šta jake žene ne rade?

Jedni vam govore da ste jake, drugi vas opet, gledaju kao slabića. Proverite da li ste jedna od jakih žena koja čvrsto stoji na zemlji

Ukoliko ste jaka žena koja može sve, svuda stiže i sve postiže, onda su ovo stvari koje sigurno nikada, ali nikada ne radite i ne govorite!

Ne tračare

Samopouzdane žene ne govore o drugim ženama, govore o svojim ciljevima, planovima i ambicijama.

Ne sumnjaju u sebe

Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklevanje ne spada u deo njihove ličnosti.

Ne prate trendove

Ne prate trendove, jer se vode onim što je njima potrebno, neophodno i adekvatno njihovom poslu, potebama i stilu, ličnosti i ponašanju.

Ne potiskuju osećanja

Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao deo samopouzdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle, a ne ono što drugi žele da čuju.

Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju

Bez obzira na sve, životni ritam im je najbitniji i to kako će pravilno i udobno živeti. Savršeno balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovnog sna i zdrave ishrane.

Ne slušaju slepo

Ne slušaju i ne prihvataju sve što im se servira. Vole same da procene situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

Ne trude se da mole druge

Kada žena sa samopozdanjem veruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebno, pa tako to i ne traži od drugih.

Ne gube vreme na zabrinutost

Vreme je dragoceno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to šta će i kako će u budućnosti.

Nije im potrebno sažaljenje

Ne vole da se samosažaljevaju, niti da to rade drugi umesto njih. Razumeju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

Ne plaše se da budu opuštene

Izgled je bitan kada je prvi utisak u pitanju i one su toga svesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako imkosa nije idealna i ako nemaju šminku.

Propust ne smatraju porazom

Da bi se postigao veliki uspeh, mora se suočiti i sa nizom neuspeha i grešaka kako bi nešto naučili. Sigurne žene ne odustaju od planova posle prve prepreke.

Ne prave nesvesne izbore

Shvataju svrhu svega oko njih pa se time i vode i tako donose odluke.

Ne ignorišu instikte

Vole da slušaju svoje instinkte, čak i kada sve govori da prave pogrešan izbor.

Ne veličaju to što su zauzete

Jedno je biti produktivna, drugo je biti zauzeta. I one završe svoj posao na vreme, ali se ne osećaju prezauzeto.

Ne shvataju sve lično

Kritike i tuđa drugačija mišljenja ne shvataju kao atak na njihovu ličnost, već kao sukob ili različistost mišljenja. Neće vam zameriti i posmatraće vas na isti način kao i ranije, jer im je jasno da stav nije upućen lično njima.

Tišina im nije neprijatna

Tišina i to da budu same im čak i prija, tada napune baterije, obnove energiju i spremne su za dalju akciju.

Ne žude da budu popularne

Vole da istaknu svoje mišljenje, pa tako vole izazovne razgovore sa drugima, koji često mogu loše uticati na popularnost, odnosno omiljenost te osobe, ali one ne mare za to.

Nisu im potrebni lični treneri

Za njih ne postoji dugme za odlaganje na alarmu, nije im potreban lični trener, one same sebe motivišu i teraju na red, rad i disciplinu.

Ne žele fanove, žele one koji će ih podržati. Iako verovatno imaju preko 1.000 prijatelja na Fejsbuku, nekoliko hiljada pratilaca na Tviteru i popularnost na Instagramu, to im nije mera i ne smatraju to uspehom. Samopozdane žene uvek više cene kvalitet od kvantiteta.

Ne mere ono šta su, po onome šta imaju

Iako su sposobne i zasluženo su stekle ono što imaju, znaju da odeća, cipele i automobil ne čine njih i kvalitet njihove ličnosti.

Ne odriču se sebe

Shvataju poentu balansa u svemu, one vežbaju i hrane se zdravo, ali ne smatraju smrtnim grehom ako propuste koji trening. Zašto? Zato što je nemoguće sve ispratiti, funkcionisati kao mašina i voditi se identičnim svakodnevnim planovima. Samopouzdane, sigurne žene umeju da naprave razliku između neophodnog i onoga bez čega se ponekad može.

Ne pucaju pod pritiskom

Ne pristaju i ne dozvoljavaju da pritisak drugih utiče na njih, jer veruju u sebe i svoje stavove i sopstveni rad.

savrsena.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top