Ako vređa svoju ženu, muškarac može sve da izgubi

pixabay.com

Ljubav i seks

Ako vređa svoju ženu, muškarac može sve da izgubi

Pravi uspešni muškarci paze i poštuju svoju ženu. To je njihov pravi prijatelj, a ne samo žena ili voljena

Zašto se to događa? Ako muškarac ponižava i vređa svoju ženu, vremenom može sve izgubiti. I u tome nema nikakvog „misticizma“. To je obična psihologija i filozofija života. ​Akademik Landay je bio genijalni naučnik. Ali, nažalost, on je imao afere sa damama i dovodio ih je kući pravo kod žene.

Car Aleksandar II je mnogo učinio za domovinu. Ali i on je smestio svoju ljubavnicu s decom u dvorac, na gornjem spratu, iznad stana svoje žene. Puškin je voleo, da kad dođe iz „vesele kuće“, da podeli svoje utiske i priče ženi s kim je i kako je tamo provodio vreme.

Akademik je potom pao pod automobil i postao bespomoćna osoba sa invaliditetom. Njegova žena je brinula o njemu, naravno. A ko bi drugo? Aleksandra Drugog su ubili teroristi, noge su mu bile raznesene, tako da nije ni pozvao ljubavnicu kada je umirao.

Puškin je takođe umro na rukama svoje žene nakon smrtonosnog dvoboja … I mnogi takvi primeri se mogu navesti. Ovi veliki ljudi uvredili su svoje žene i prouzrokovali im patnju svojim ponašanjem. A žene su ih volele svim svojim srcrm!

Ne, nije zla sudbina, niti Viša sila kaznila ove ljude. Stvar je u tome što su ponižavali svoje žene. Ponizili na najniži nivo. Žena im je prestala da bude prijatelj, odan partner, drug i podrška. Postala je nešto kao robinja Izaura, nešto kao verni pas kojeg vlasnik može da miluje.

A može i da šutne. U svakom slučaju, njije ga stid zbog nje; pred robovima se ne može stideti! Žena je prestala da bude prijatelj, postala je sluga. Stvorenje najnižeg reda, kako su ranije govorili. I sam muškarac je osudio sebe na samoću, ponižavajući najbližu osobu.

Jer je izgubio vernog prijatelja, čoveka sa kim može podeliti svoje tajne, čoveka koji mu može dati podršku, dati savet, zaštititi, raspravljati, odvratiti, prisiliti ga da se odrekne pogrešnog koraka … Bio je prijatelj – postao je rob. Bio je prijatelj – postao je domaća životinja.

I u takvom odnosu muškarac se lišava najvažnijeg – podrške. Jer onaj koji nije poštovan, kako da te podrži. On je samo verni rob, a ne prijatelj. Izgleda kao muškarac je u braku ili u vezi – a zapravo je sam. Sam – znači ranjiv.

Znači, može se napasti ili prevariti, pričiniti mu zlo. On se bori jedan na jedan sa neprijateljima. A mogao je imati vernog prijatelja! Ništa ne može da zamijeni pravu žensku podršku, hitrost, intuiciju, sposobnost da se vide znaci i osete ljudi.

Zato pravi uspešni muškarci paze i poštuju svoju ženu. To je njihov pravi prijatelj, a ne samo žena ili voljena. Ponižavajući drugog, ponizavaš i slabiš sebe, na radost neprijatelja. I postaješ usamljen, bespomoćan i slab.

Poštovanje žene je – zalog uspeha i dugog života. I nije teško uvrediti onoga ko voli. Lako je zanemariti. Samo tada se može izgubiti sve …

Izvor: Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top