Nikad se neću odreći ispijanja kafe sa samom sobom!

Lifestyle

Nikad se neću odreći ispijanja kafe sa samom sobom!

Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si u stanju da izdržiš samoću, rekao je Mika Antić

Samoća je za mene uvek bila povratak samoj sebi. Moje vreme. Nikad nisam bežala od nje i uvek sam je doživljavala kao nešto dobro i korisno. Prijatno. Kao mala često sam znala da govorim mami: “Dosadno mi je”, a ona je uvek govorila :To je dobro, tako i treba da bude”.

Kako mi nije bilo jasno zašto to govori, ona je objašnjavala: “Tako ćeš otkriti šta želiš da radiš, čime možeš da se baviš, šta voliš…Ako ti nije zanimljivo samoj, kako očekuješ da drugim ljudima bude zanimljivo tvoje društvo?”

I još tada sam usavršila kako na najbolji način provesti te retke momente samoće.

Veliki Mika Antić je rekao: „Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si u stanju da izdržiš samoću…“

Ako se jačina ličnosti meri stepenom podnošljivosti samoće, ja sam superžena! Nema ništa lepše do momenata provedenih sama sa sobom.

foto: Shutterstock
Najsrećnija sam kada sednem sama sa šoljicom jake, sveže mlevene kafe, osetim njen miris, a misli pustim da idu kuda žele. Pa se prisećam sebe, svojih želja, nadanja, snova… Sanjarim, a sati prolaze. Ne treba mi spašavanje od mene. To je moj trenutak koji vredi kao milioni onih provedenih čak i u dobrom društvu.

Kada mi u tim momentima zazvoni telefon, i kada kažem da sama pijem kafu, osobi sa druge strane bude neugodno i izvinjavajući se što me ranije nije pozvala kaže da idemo negde, na dobru kafu, na piće.

“Ne kradi mi međuvreme, ono nije između tebe i mene, ono je između mene i mene”, rekao je opet Mika Antić, a ja ga rado citiram kada odgovaram gorepomenutim ljudima.

I zato svaki dan odvojim jedan deo popodneva za sebe i dobru sveže mlevenu kafu, fotelju i knjigu. Neko će reći samoća, a ja ću reći čisto uživanje.

Sve zavisi od toga iz kog ugla gledate na stvari. Ja to gledam ovako: To je moje omiljeno vreme za omiljeni ritual ispijanja mi omiljenog jakog toplog crnog napitka. Da svesna sam, mnogo puta pomenuta reč “omiljeno”, ali s pravom.

Kafa sa samom sobom je recept koji svako treba primeniti. Tako jednostavan, a tako koristan. Probajte, provereno radi.

Izvor: Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top