Za Harijev odlazak kraljica saznala sa televizije, princ slepo sluša samo svoju ženu!

Poznati

Za Harijev odlazak kraljica saznala sa televizije, princ slepo sluša samo svoju ženu!

Kraljica i cela porodica duboko razočarani, a na buntovni bračni par besni su i prijatelji i drugi rođaci

Princ Hari (35) i Megan Markl (38) juče su objavili da se povlače sa kraljevskih dužnosti, a kako se danas saznalo, ovu odluku su doneli bez znanja kraljice Elizabete (93), princa Čarlsa (71) i princa Vilijama (37).

Za njihovu odluku porodica je saznala putem televizijskih vesti, piše Dejli mejl.

Izvor s kraljevskog dvora rekao je kako su kraljica i cela porodica duboko razočarani, a na buntovni bračni par besni su i prijatelji i drugi rođaci.

„Rasprave s vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa u ranoj su fazi. Razumemo njihovu želju, ali to su komplikovana pitanja za koja će trebati vremena“, stoji u izjavi Bakingemske palate.

„Porodica im je omogućila venčanje kakvo su želeli, kuću koju su želeli, kancelarije koje su hteli, novac, osoblje, putovanja. Šta im je još trebalo?“, komentarišu pomoćnici u kraljevskoj porodici, dodajući kako je ovaj postupak nepošten prema kraljici i da ona takvo postupanje ne zaslužuje.

Hari i Megan žele da budu finansijski nezavisni i planiraju samostalno da zarađuju, što im je trenutno, tvrde, onemogućeno. Odreći će se prava na novac koji dobijaju od kraljice, ali i dalje mogu da uzimaju novac od princa Čarlsa. Inače, kad se sve sabere, Hari ima prihod oko 34 miliona funti godišnje od kraljevske porodice i sa imanja pokojne majke princeze Dajane.

Zadržaće svoju kuću u Velikoj Britaniji kao svoju bazu, a ostaće im i policijska zaštita. Žele da uravnoteže svoje vreme između Velike Britanije i Severne Amerike nastavljajući da poštuju dužnost prema kraljici. Između ostalog, par još ne zna na koji će način zarađivati.

Kraljevski par za ove je praznike otputovao u Kanadu gde su ostali čak šest nedelja, a sada su iznenadili vešću da se tamo i sele. Megan i Hari odselili bi se u Toronto, gde su proveli pet meseci u tajnosti pre nego što su javno objavili vezu. Takođe, vojvotkinja se rodila i odrasla u Kaliforniji, a Kanadu je uvek nazivala svojim „drugim domom“ nakon Velike Britanije. Tamo je snimila sedam serija, a između ostalog, ako se presele u Kanadu, Megan bi mogla da se vrati glumi.

Šuškanja oko povlačenja kraljevskog para počela su još za Božić dok su bili na praznicima. Prema običaju, kraljica je 25. decembra imala govor okružena fotografijama članova njene porodice. Međutim, na tim fotografijama i snimcima nije bilo Megan i Harija.

Takođe, objavljen je i praznični portret kraljice sa njenim muškim naslednicima, sa kojeg je isključen princ Hari i njegov sin Arči.

Megan i Hari su i ranije govorili kako im je bračni život na kraljevskom dvoru stresan i da bi hteli više slobode. Jednom prilikom u velikom intervjuu za ITV progovorili su o svojim privatnim životima. Iako mnogi misle kako im cvetaju ruže, par priznaje kako se pred njima nalaze veliki izazovi.

„Želim da se osećam srećno. Pokušala sam da budem hladna, da se prilagodim, ali to je nemoguće. Mislim da nas niko na svetu ne razume. Kad sam počela da izlazim s njim, moji prijatelji iz Amerike su bili oduševljeni. Ali britanski prijatelji… Već sam rekla, savetovali su me da odustanem od svega, da će mi tabloidi uništiti život. Živeti ovako nije lagano, a celo vreme sve držati u sebi može biti pogubno“, rekla je svojevremeno Megan.

Nije prošlo ni 20 meseci od venčanja Megan i Harija. Njihova svadba bila je „ljubavno pismo Britanije svetu“, od plavog neba preko bajkovitog dvorca, zbora i kočije koja se vozila ulicama prepunim obožavalaca.

„Princ Hari se potpuno promenio otkako je upoznao Megan“, kažu stručnjaci za kraljevsku porodicu, a piše PageSix. Uvereni su da Megan stoji iza odluke da se povuku s kraljevskih dužnosti i da je muža praktično naterala na to.

„Ona je ta koja je htela ponovo da živi u Kanadi i Kaliforniji, gde se oseća srećno. Želi da skloni sina Arčija od restriktivne i nametljive politike Bakingemske palate“, kažu stručnjaci.

Priča se i da je Megan glavni uzrok sukoba između Harija i njegovog starijeg brata princa Vilijama.

„Odnos između braće napet je otkako je Hari upoznao Megan, ali stvari su se pogoršale nakon što su se venčali. Hari i Megan nisu provodili puno vremena s Vilom i Kejt, a žene se uopšte nisu slagale. Vilijam i Kejt su više formalni i slažu se s kraljevskim protokolom, a Hari i Megan su potpuno suprotni. Nemaju ništa zajedničko“, rekao je izvor iz kraljevske porodice.

Osim što su zahladneli odnosi između Harija i porodice, princ je vremenom prestao čak i da se druži s dugogodišnjim prijateljima i postao je zatvoreniji.

„Niko ne može da krivi Harija što želi da zaštiti suprugu, kojoj je zaista teško s britanskim medijima. Hari je stvarno voli i želi da bude srećna i sigurna, a još bitnije, želi da ne pati kao njegova majka Dajana. Ali, sad su Meganini holivudski prijatelji postali i Harijevi prijatelji, poput porodice Kluni. Preuzela je kontrolu nad njegovim životom“, kažu stručnjaci.

Daily mail

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top