Šta god nije moje, PUŠTAM!

pixabay.com

Ljubav i seks

Šta god nije moje, PUŠTAM!

Zašto biti ljubomoran? Ako nekome daš svoju ljubav, a ta osoba je ne ceni i ne želi te – ili drugome daje priznanje koje smatraš da tebi pravom pripada, sigurno je da ljubomora neće uspeti zadržati tu osobu, niti će isceliti ranu u vašem odnosu.

Zarobiti nekog ljubomorom i zahtevima sigurno neće dovesti do sreće.

Uspešni odnosi mogu rasti samo uz pomoć ljubavi i poverenja. Ljubav opstaje kada ima poštovanja, svrsishodnosti i kada nema posesivnosti.

Dakle, šta je lek? Kada god te ljubomora pokuša vezati, snažno ustvrdi: “Slobodan sam od okova ljubomore i straha. Šta god treba biti moje, biće moje; šta god nije moje, puštam!”

Tada ćeš se osloboditi ljubomore, straha i imaćeš čudesan život. Ti možeš biti slobodan. Ono što ti treba pripasti, biće tvoje, a ono što ti nije namenjeno ionako ti ne bi donelo sreću.

Ispunjenje leži u stalnom unapređenju sebe, tako da umesto da ti tražiš druge, oni počnu tražiti tebe. Daj ljubav i prijateljstvo bez očekivanja i zahtevanja nečeg zauzvrat. Očekivanja će te samo učiniti žrtvom bede.
I dok se trudiš unaprediti sebe, čini to sam, siguran u svoje vrline i vrednosti. Ako želiš da ti drugi veruju, zapamti, nisu samo reči ono što ima efekta, nego i ono što jesi i ono što osećaš u sebi – ono što je u tvojoj duši.

Uvek se trudi biti anđeo u sebi, što god drugi mislili. Budi iskren, dobar, voli druge i razumi ih. Ko god na tvoje dobročinstvo ne odgovori, nije dostojan tvoje pažnje.

Čak i kada izgubiš voljenog, bolje je da ga pustiš da on misli da si anđeo, a ne zeleno ljubomorno čudovište.

Neka ta osoba ode držeći u mislima tvoju ljubav – i ta ljubav će zauvek ostati u njenom srcu.

Paramahansa Yogananda / spiritualni-centar/novasvest

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top