Zašto žene ipak napuste muškarce koje vole

pixabay.com

Ljubav i seks

Zašto žene ipak napuste muškarce koje vole

Kao bračni savetnik koji radi s muškarcima i ženama u kriznim odnosima, pomažem klijentima da se nose s brojnim pitanjima. Dok su mnoge situacije složene, postoji jedna vrlo jednostavna istina koju muškarci trebaju znati: žene ostavljaju muškarce koje vole.

Osećaju se strašno zbog toga. Srce im biva slomljeno zbog toga. Ali one to rade. One skupe hrabrost i svoje resurse i odlaze. Žene ostavljaju muškarce s kojima imaju decu, domove i živote.

Žene odlaze iz mnogih razloga, ali postoji jedan od razloga koji me progoni, onaj kojeg želim da muškarci shvate: žene odlaze jer muškarac nije prisutan. On radi, igra golf, igra igrice, gleda televiziju … popis je dugačak.

To nisu loši ljudi. Oni su dobri ljudi. Dobri su očevi. Oni podržavaju svoju porodicu. Dragi su, simpatični. Ali uzimaju ženu zdravo za gotovo. Nisu prisutni.

Žene u mom uredu kažu: “Neko bi mogao doći i oboriti me s nogu, bez obzira na mog supruga.” Ponekad ih ta realizacija prepadne. Ponekad ih rasplače.

Čoveče, ne kažem da je ovo ispravno ili pogrešno.

Govorim ti ono što vidim. Možeš se ljutiti, biti povređen ili ogorčen koliko želiš. Tvoja žena nije tvoja imovina. Ne duguje ti dušu. Moraš je zaraditi. Iz dana u dan, trenutak za trenutak.

Osvoji je pre svega sa svojom prisutnošću, svojom osetljivošću. Ona mora to osetiti. Želi razgovarati s tobom o onome što joj je važno i osećati da je slušaš. Ona ne želi videti pristojno klimanje glavom. Definitivno ne želi da glumiš advokata.

Želi da je osetiš. Ne želi odsutnost ili brzi seks. Želi osetiti tvoju strast. Možeš li ti sam osetiti svoju strast? Možeš li je pokazati? Ne samo tvoju strast za njom ili za seksom; tvoju strast za životom. Imaš li to?

To je najatraktivnije što poseduješ. Ako si je izgubio, koji je razlog? Kamo je otišla? Saznaj. Pronađi je. Ako je nikad nisi otkrio, živiš na posuđenom vremenu.

Ako misliš da si prisutan kada si sa svojom ženom, pokušaj je slušati. Luta li tvoj um? Obrati pažnju. Kada je pogledaš, koliko duboko je vidiš? Ponovno gledaj, pogledaj dublje. Uhvati njen pogled i zadrži ga duže nego inače, duže nego što je ugodno.

Ako te upita šta radiš, reci joj: “Gledam te. Želim te videti. Zanima me ko si. Nakon svih ovih godina i dalje želim znati ko si, svaki dan.” Ali reci to samo ako to misliš, ako znaš da je to istina.

Dodiruj je s punom pažnjom. Pre nego što staviš ruku na nju, primeti senzaciju u ruci. Primeti što se događa u trenutku kada uspostavite kontakt. Što se događa u tvom telu? Što osećaš? Primeti najdublje osećaje. (Ovo se ponekad opisuje kao svesnost.) Kaži joj sve što si primetio, u svakom trenutku.

Ali ti si zauzet. Nemaš vremena za sve ovo. Ali što kažeš na pet minuta? Pet minuta dnevno. Hoćeš li se posvetiti tome? Ne govorim o ekstravagantnim večerama ili noćnim izlascima (iako je i to u redu).

Govorim o pet minuta dnevno u kojima ćeš biti potpuno prisutan sa ženom s kojom deliš svoj život. Biću potpuno otvoren – slušaj i gledaj bez prosuđivanja. Hoćeš li to učiniti? Kladim se, kad počneš, nakon što dobiješ ukus, nećeš se želeti zaustaviti.

Napomena: Rodna dinamika navedena iznad je reverzibilna. Može ići u oba smera.

atma

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top