7 činjenica koje možda niste znali o španskoj kraljici Letiziji

Printscreen/Instagram

Poznati

7 činjenica koje možda niste znali o španskoj kraljici Letiziji

Njeni stajlinzi tokom raznih zvaničnih događaja ne mogu da promaknu modnim medijima širom sveta i pored njene uloge kraljice Španije koju uspešno izvršava, a koju je dobila zhvaljujući braku sa Felipeom od Španije, Letizia je poznatija po svom zavidnom izgledu, ali ova divna žena je svakako više od klasične lepotice.

1. Ko je kraljica Letizia?
Letizia je žena prestolonaslednika Španije, kralja Felipea šestog. U braku su 15 godina.

2. Kako je izgledao njen život pre no što je ušla u kraljevsku porodicu?
Lepa Letizia studirala je novinarstvo na madridskom Complutense Univerzitetu i pohađala studije audiovizuelnog novinarstva. Pre no što je postala voditeljka vesti na španskom CNN-u, bila je reporter.

3. Kako su se upoznali poznata voditeljka i kralj Španije?
Letizia je upoznala Felipea dok je bila voditeljka. Po svoj prilici Felipe je bio taj koji je zapazio nju, jer je upravo on od zajedničkog prijatelja zatražio da ih upozna. Bilo je potrebno nekoliko meseci da do ovig susreta zvanično i dođe, ali kada se dogodio ostalo je postalo istorija.

4. Da li ju je kraljevska porodica dočekala sa dobrodošlicom?
Ne baš. Letizia je pre Felipea bila u braku sa profesorom i piscem Alonso Guerrero Pérezom. Brak je potrajao svega godinu dana, ali lepoj novinarki nikako nije išlo u prilog što je bila razvedena. Ova činjenica primorala je Felipea i leticiju da kriju svoju vezu neko vreme.

5. Kada su se Letiza i Felipe venčali?
Par se venčao u Madridskoj katedrali de la Almudena u maju 2004. godine. Venčanicu koju je ponela Letizia dizajnirao je španski kreator Manuel Pertegaz, a dizajn se isticao nanosima mnoštva ručno rađene čipke i visokim okovratnikom.

6. Po čemu je Letizia od Španije poznata?
Pored toga što je kraljica Španije, Letizia je poznata i po svom besprekornom modnom ukusu i vrlo odvažnim stajlinzima kojima neretko ume da napravi pravu pometnju u medijima, s obzirom da joj ne pada teško da zarad efektnog outfita, prekrši kodeks oblačenja royal porodice.

7. Da li ima decu?
Da. Felipe i Letizija imaju dve ćerke, princezu Lenor (14) i Sofiju (12). Princeza Lenor kao starija, prva je u redu za tron.

Izvor: Elle.rs

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top