Svetlana je 2 godine u braku sa Italijanom: Daleko su oni od finih i romantičnih muškaraca! Evo kako izgleda moj život!

Ljubav i seks

Svetlana je 2 godine u braku sa Italijanom: Daleko su oni od finih i romantičnih muškaraca! Evo kako izgleda moj život!

Sladak život na italijanski način i nije tako sladak kao što se čini

Svetlana živi u Italiji skoro 3 godine i jedna je od retkih osoba koja je spremna da ispriča istinu o životu u drugoj zemlji.

Italijanske žene

Italijanke su zauvek princeze svojih roditelja. Čak se ponašaju na isti način i sa svojim muževima. Čim se posvađaju sa mužem, trče kući kod svojih roditelja.

Svakog 8. marta one uveče odlaze u klubove i restorane, a na kraju večeri dođu njihovi muževi koji plate račun i vrate ih kući.

Italijanski muškarci

Što se bližite jugu Italije, to su muškarci emotivniji. Oni koji imaju baš dobar smisao za humor, žive u Napulju. A najsimpatičniji u Milanu.

Niko, osim Italijana, ne može vas na tako sladak i strastven način nazvati „Amore mio“. Oči im blistaju, a njihova ljubav vas preplavi od glave do pete, dok sve oko vas treperi.

Uvek su perfektno obučeni. Elegantni, sa gelom u kosi, kaiševima i elegantnim cipelama.

Užasni su lažljivci. Oni rado i dobro lažu, toliko da i sami veruju u svoje laži.

Nikad neće prizanti da su pogrešili. Ako nešto pogreše, otići će u prodavnicu i kupiti gomilu stvari da ti se iskupe i da poprave to što su zabrljali.

Šta god da govore, oni to govore sa takvom sigurnošću da je nemoguće ne poverovati im.

Nikad i nigde ne žure. Bez obzira šta rade. Ne žure da se venčaju, ne žure da urade neke stvari po kući. Ako ih požuruješ, ležarno će ti reći „sutra, draga“, a to „sutra“ nikad neće doći.

Muž je varao gde je stizao govoreći kako je dosadna: Imala je lice svetice, a telo grešnice! (FOTO)

Udvaranje, ali bez cveća

Italijanima je važno da, osvajajući ženu, pokažu svoje najbolje osobine. Puni su emocija, romantični su, kažu milion lepih stvari, šalju vam poruke i stvarno, stvarno se trude da vas osvoje. Za njih su žene kraljice. Italijansko udvaranje je san. Ali nemojte očekivati cveće: u Italiji se cveće ne poklanja, čak ni na venčanjima.

Italijani svoje žene izvode samo u restorane u kojima su bili i gde ih poznaju. Jednostavno: tamo se osećaju kao kod kuće, a to je veoma važno Italijanskim muškarcima. Naravno, samo zgodne dame će odvesti u takve restorane.

Na prvi sastanak će devojku odvesti u restoran sa najboljom muzikom i jelom, a zatim u šetnju pod zvezdama.

Za vreme udvaranja, muškarci su veoma velikodušni, daju velike poklone i razne sitnice. Ali to ne traje večno. Poznajem jednu devojku kojoj je momak bukvalno skidao zvezde sa neba: vodio je na najluksuznija letovanja i zimovanja, ali kada mu je ponestalo para rekao joj je: „nemam više novca, od sada možemo živeti kao obični ljudi“. Dakle, može biti čudno, ali na to morate biti spremni kada se zabavljate sa Italijanom.

Tajna vitke linije Italijanki: Kako da uživate u ukusu testenina do mile volje, a da pritom mršavite!

O vezama

Italijani vole dramu. Oni su uvek puni emocija i puštaju da ih one ponesu. U Italiji niko ne želi da razmišljate logično, dovoljno je da vas emocije nose. Jednog dana mi baca pasoš u lice, sa željom da ga napustim, dok drugog dana kleči pred mnom nudeći mi prsten i brak.

Dečko moje drugarice, iskopirao je ključ svog stana i dao joj je. Kada je tražio da ona da njemu ključ njenog stana – ona nije bila spremna na to. On je poludeo i počeo da viče: „Ja želim bliskost, a ti si nezahvalna! Zar ne shvataš da mi je stalo do tebe?!“

U stvarnosti, sa Italijanom možete da živite samo ako ga volite. Zato što su neverovatno nelogični, haotični i eksplozivni. Ali opet, ovako dobijate neverovatno ludu ljubav koja vas celu prožme. Kada vas zagli, možete da osetite koliko vas strastveno voli. Dok ponovo ne eksplodira.

Prijatelj mog muža je zvao kako bi rekao da ne dolazi kod nas na večeru. Njegova supruga je otišla kod svoje majke, kod koje će boraviti par dana. Kada sam ga pozvala sa nama u bioskop i restoran on je odbio sa rečima: „Ne, ona neće razumeti. Mi to ne radimo tako.“

Italijani će uvek bogato platiti hranu i putovanje, ali kada su ženske lične stvari u pitanju postaju prave škrtice. U početku će ti možda kupiti neku sitnicu, a kasnije će reći: „Volim kada nemaš šminku. Zašto će ti ta nova haljina, kad ti ona tvoja 100 puta bolje stoji… Zar ti baš treba taj kaput?“

U Italiji čak postoji status koji se zove „separato“. To je jedna vrlo zanimljiva stvar njihovog zakona. To im u osnovi dozvoljava da spavaju sa drugim ljudima dok su još u braku sa supružnicima. Muškarci i žene mogu privremeno obustaviti brak, ali ne i da se zvanično razvedu. Od ovog statusa pa do razvoda može proći i nekoliko godina.

Svetlana se udala za Turčina i preselila u Istanbul: U šta se moj život pretvorio za samo godinu dana!

MAMA MIA!

Italijani su emotivni, ali postoji pravilo: kod kuće se možemo svađati koliko želimo, ali ne možeš javno da galamiš na muža. Ako vidite Italijanku da to radi, to može značiti samo jedno: možda ima neku bolest, pa joj je oprošteno.

„Mama mia!“ ovo nije samo filmski kliše. Italijani zaista ovo govore i smešno mašu rukama dok se prepiru. Kada sam prvi put ovo videla, zacenila sam se od smeha, ali nakon nekog vremena prestalo je da mi bude smešno.

Italijani nisu u stanju da se civilizovano svađaju. Kada su ljudi, izgovore stvari koje ni jedna odrasla osoba ne bi rekla. Dakle, potpuno je besmisleno da tada razgovarate sa njim. Pustite ga da se „ohladi“, pa pokušajte onda ponovo.

Mir dolazi veoma brzo, ali onda opet ide „volim te“ ili „ne mogu da živim bez tebe“, pa red svađe i sve u krug.

Mali trikovi

Ako hoćete da smirite svog razjarenog muža Italijana, samo mu kažite „tako si zgodan!“ To uspeva svaki put. Muškarci to čaj jedna drugom govore i kada se sretnu: „Ćao bello!“ ili „Zdravo zgodni!“

Italijanska venčanja

Postoje 3 vrste odlaska na venčanje: samo u crkvi (odgledate venčanje, čestitate paru i odete kući); u crkvi i na večeru; dođete samo na večeru.

Italijanska venčanja su prilično dosadna. Nema zdravice, nema plesa, nema dugih govora. Svi samo jedu mnogo hrane i ćute.

Par je smešten na sredini stola i svi im prilaze kako bi im čestitali i slikali se sa njima.

Venčanja su mnogo skupa. Venčanica košta 1000 evra, a prosečna plata je od 2000 do 3000 evra. Usluge fotografa koštaju oko 1000 evra. Neke porodice uzimaju kredite zbog svadbe.

Pokloni gostiju su obično novac. Cveće se obično ne poklanja.

Gostima nije dozvoljeno da nose belo, ali mogu da nose crno. Ovo je ujedno i najpopularnija boja za goste na svadbi. Ako vidite da svi nose crninu, verovatno nije sahrana već venčanje!

Izvor: Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top