Snežana Dakić iznosi oštre stavove o modernom vaspitavanju, a ovo najčešće zamera!

Printscreen/Instagram

Poznati

Snežana Dakić iznosi oštre stavove o modernom vaspitavanju, a ovo najčešće zamera!

Voditeljka se ne libi da iskaže sve što joj je na duši

Voditeljka Snežana Dakić često na društvenim mrežama pokreće sociološke teme, a tako se sada dotakla teme dece. Ona je istakla da smata da su deca taoci svojih roditelja. Inače, Snežana ima ćerku Lauru.

„Često razmišljam o tome kako su deca, zapravo, taoci svojih roditelja: njihovih strahova, nedoraslosti, kompleksa, nervoza, zapostavljanja, zanemarivanja, a sve pod parolom- ljubavi. I robovi pogrešnih uverenja svojih porodica. Neka deca imaju i ludu sreću: da im zapadnu veseli i razboriti roditelji, koji razrešavaju svoje lične nedostatke na pravilan način, koji su puni razumevanja i obasipaju ljubavlju a dobar broj roditelja je neprekidno ljut i nezadovoljan. Jadna ta deca, deci treba razumevanje njihovih malih, a njima velikih problema, savet, a ne kritika i osuda, treba im ljubav- zagrljaji, poljupci, osmesi, a ne dućnost i moranje… sve se moze odložiti, ali deca ne mogu“ – smatra Snežana Dakić.

Ona ističe da roditelji deci trebaju odmah, a da sebe možda mogu malo i da odlože.

„Njima trebate odmah, a sebe možete malo da odložite, doći ćete na red, svakako, čim oni malo porastu/odrastu. Danas sam o tome razmišljala, pošto su me dve devojčice od svojih 16-tak pitale gde je Institut za mentalno zdravlje Palmotićeva. Izgledale su izgubljeno i zanemareno. Očigledno im je nedostajala roditeljska pažnja i razumevanje. Možda su narkomanke ili samo zbunjene odrastanjem.“ – kaže voditeljka.

BLIC

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top