Uvrstite ovaj začin u ishranu i gledajte kako vam se zdravlje popravlja, a kilogrami odlaze!

Lepota i zdravlje

Uvrstite ovaj začin u ishranu i gledajte kako vam se zdravlje popravlja, a kilogrami odlaze!

Dobija se iz vulkanskih područja Pakistana i Indije, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan ukus hrani

Za morsku so znamo već decenijama, u proteklih bekoliko godina popularna je postala i himalajska so, a da li ste znali da postoji i crna so?

Ukoliko je uvrstite u redovnu ishranu, telo će vam biti zahvalno. Nutricionisti preporučuju jednu kašičicu dnevno kao dodatak jelima i u kratkom vremenskom periodu ćete primetiti poboljšanje zdravlja.

Prema rečima nutricionista pravi je eliksir zdavlja i lepote. Benefiti koje ima za organizam su mnogobrojni.

Crna se so još naziva i Indijska, a upravo u ovoj zemlji ga lekari prepisuju pacijentima koji imaju visok krvni pritisak.

S obzirom da u sebi ima malu količinu natrijuma, ona ne stvara opasnost za povećanje krvnog pritiska i zato je mnogo bolja opcija od morske soli. Takođe, se preporučuje za ublažavanje gorušice i gasova u crevima.

Kako se dobija crna so?

Dobija se iz vulkanskih područja Pakistana i Indije, a koristi se u indijskoj kuhinji kao začin, koji daje specifičan ukus jelima.

Crna so za smanjenje telesne težine

Zbog mogućnosti razgradnje lipida i enzima, ova so je vrlo efikasna u smanjenju masnih naslaga. Jendostavno zamenite kuhinjsku so sa crnom i gledajte kako vam kilogrami odlaze.

Zdravlje kose

Odličan je saveznik u borbi protiv opadanja kose. Nije potrebno da pravite maske za kosu, već ćete benefite primetiti samo ukoliko počnete redovno da je konzumirate.

Minerali koji se nalazi u njoj će uticati na rast i jačnje vlasi. Osim toga, učiniće kosu sjajnijom i gušćom.

Nuitricionisti preporučuju da popijete jednom dnevno čašu soka od paradajza u koji ćete dodati jednu kašiku ove soli.

Glatka i zdrava koža

Moćan je saveznik za zdravlje kože. Umesto hemijskih pilinga, sredstava za čišćenje i spa tretmana izaberite tretman ovom solju koji možete da izvedete i i u svojoj kući.

U vodu za kupanje dodajte malo soli i uradite piling. Deluje i kao lekovito sredstvo i posebno je dobro za ispucale pete, natečena stopala, bilo kakva uganuća, a leči i bradavice.

Napravite kupku i bolna stopala uronite u tu vodu i pustite da bol nestane. Najbolje bi bilo da koristite hladnu ili mlaku vodu.

stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top