Zaslužujete onoga ko bira vas, i ko će uvek brati vas – Zaslužuješ onoga ko je siguran u tebe

pixabay.com

Ljubav i seks

Zaslužujete onoga ko bira vas, i ko će uvek brati vas – Zaslužuješ onoga ko je siguran u tebe

Ako vaš voljeni nije siguran u vas, odlazite. Ako ima razloge za sve (nema vremena, nije spreman, zauzet, ne želi ništa da kvari itd.), odlazite.

Ne pristajte da budete sa nekim za koga ste samo „dovoljno dobri“. Ponekad su ljudi zadovoljni sa drugim mestom. Dovoljno im je da budu pored nekog, pogotovo kada počne da im se čini da je to mnogo bolje nego da žive sami. Ne pokušavam da kažem da morate sedeti i čekati dok vas neko ne vidi kao jedinog idealnog partnera iz snova.

​Ili da sedite i čekate dok takvog čoveka vidite sami. Zapravo, želim da prenesem suprotno. Svaki čovek ima svoje vrline. I treba da traži životnog saputnika sa istim vrlinama i vrednostima. Reč je o odsustvu fiksiranosti na neku određenu idealizovanu sliku i pokušaju da se partner prilagodi tom šablonu.

Zaslužujete adekvatnog čoveka sa normalnim životnim vrednostima, koji kada se ujutru probudi i ugleda vašu vrlo nesavršenu suštinu, govori sebi: „Kako mi se posrećilo“. Ne pristajte na odnose sa čovekom koji vas gleda preko stola i misli uzdišući: „Nije idealan (ili idealna), ali…“.

Tražite onoga koji se osmehuje i jednostavno želi da bude s vama, bez obzira na bilo šta. I što je takođe važno, budite isti takav partner zauzvrat. Ako vaš partner uvek sanja o nečemu „malo boljem“, odlazite. Nije reč o tome da „bolje“ neće naći, nego da ne treba biti blizu čoveka koji stalno pokušava da vas maksimalno potčini.

Neko drugi će mu uvek činiti se privlačnijim, mlađim, pametnijim, interesantnijim, veselijim itd. Ako čovek želi da juri za fantomom, neka juri. Ali vi ne treba da živite ne poštujući sebe Vi zaslužujete bolje. Svi zaslužujemo. Ako vaš voljeni čovek želi nešto drugo od vas, odlazite od njega.

Ako nije siguran u vas, odlazite. Ako ima razloge za sve (nema vremena, nije spreman, zauzet, ne želi ništa da kvari itd.), odlazite. Da mu nije svejedno, ne bi rizikovao sa vašim odnosima. Zaslužujete nešto više od čoveka koji nije siguran da ste mu potrebni, takvi kakvi jeste.

Spisateljica Lacey Ramburger je jednom rekla: „Jedna je stvar dati nekome vremena i prostora da donose odluku za sebe – ponekad nam je to svima potrebno. Donošenje važnih životnih odluka zahteva razmišljanje u vezi naše spremnosti za promene, ili u krajnjem želje da se proba.

Ali ako svaki put on pronalazi novi razlog da vas gura u drugi plan, onda ne biste trebali držati se za tog čoveka. On gleda na vas samo kao izbor koji ne može da uradi, a ne kao na čoveka bez koga ne može zamisliti svoj život … “

​U vašoj želji da čekate nema ništa strašno, ali ne smijete zaboraviti da ne možete večno čekati da vas neko odbije. Zaslužujete onoga ko bira vas, i ko će uvek brati vas. Vi ste ličnost, a ne igračka. Vi punite život smislom. Čekajte toga, ko će videti koliko ste posebni. Otvorite svoje srce i omogućite mu da uradi ono što ste dugo čekali – bira vas.

Izvor: infpult.info

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top