Za sve majke: Ne dozvolite da vas osećaj krivice sputava, i vi zaslužujete lepe stvari

pixabay.com

Kuća i porodica

Za sve majke: Ne dozvolite da vas osećaj krivice sputava, i vi zaslužujete lepe stvari

Zašto sam kupila sebi, a ne detetu: Nemojte da vas osećaj krivice sputava, i vi zaslužujete lepe stvari! 

Dovoljno je šteko odgajati decu sa partnerom, ali samohranim majkama koje nisu spremne na majčinstvo je naročito teško, prenosi msn.com. Veoma su važne rutine i deca bolje funkcionišu kada imaju određen raspored. Deca treba određeno vreme za svaku aktivnost, poput ručka i domaćih zadataka kako bi znali što se od njih očekuje.

Tako će biti srećnija jer će se radovati stvarima koji slede. Majke treba da budu prioritet u životu Naravno, to ne znači da treba zanemariti decu, nego majke treba kad god uhvate malo vremena dok mališani spavaju, da odvoje trenutke za sebe i aktivnosti koje će ih usrećiti.

Majke mogu da odu kod frizera ili u šoping da se počaste novim odevnim komadom. Takođe, iskoristite vreme kad vam neko čuva dete kako biste se odmorile i povratile energiju. Naravno, tu treba misliti o postavljanju budžeta kojeg ćete se pridržavati svaki mesec kako ne biste kasnije razmišljali o dodatnim troškovima.

Odgajanje dece je skupo i zahteva mnogo novca, ali i vi možete priuštiti neke stvari ako dobro pazite na budžet. Krivica će vas samo sputavati Majke uvek žele da priušte deci što više, a kada ipak nešto kupe, dolazi do pitanja: „Zašto ovaj novac nisam potrošila na nešto za svoje dete?“ Nemojte da vas to sprečava jer krivica nikome ne pomaže, a i vi zaslužujete da imate lepe stvari.

Najvažnije je imati dobru podršku Porodica i prijatelji su važni u odgajanju deteta jer vam smanjuju psihološki umor i stres, a mogu vam pomoći i u čuvanju i u brizi o deci. Ali, bitno je da ih zatražite da vam pomognu i da razgovarate s njima o svojim problemima.

Izvor: pultinfo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top