Do svoje 20 godine o ljubavi morate znati ovih 40 stvari

pixabay.com

Ljubav i seks

Do svoje 20 godine o ljubavi morate znati ovih 40 stvari

Što si stariji to si pametniji! Ova izreka definitivno vredi kada je u pitanju ljubav. Tracey Cox, 53-godišnja spisateljica, stavila je na papir 40 stvari koje najvećoj reči ikada napisanoj treba znati, do svoje 20 godine.
Tracey Cox novinarka je i spisateljica koja se specijalizovala upravo za ljubavna pitanja. U svojim kolumnama odgovarala je na stotine pisama mladih žena, koje su nastojale pronaći svoj put do ljubavi. Ovih 40 uputa zbir su njenih ličnih i profesionalnih iskustava o -ljubavi.

1. Prvi je možda i pravi
Prva ljubav je ona prava. Prvi dečko je onaj pravi. Prvi poljubac je jedini put prema pravoj ljubavi. Možda. Vaše srce zna odgovor. To je to, ne traži dalje. Možda je onaj što ti se upisao u spomenar najbolji odabir za tebe. Ostati zauvek sa dečkom koji ti je prvi nije glupo niti zaostalo. Prve su ljubavi iskrene i čiste, a oni koji su se i venčali zajedno su u toj ljubavi i odrasli. Prva je ljubav najlepša.

2. Život je prekratak da vreme trošiš na neodlučne osobe
Nemoj trošiti svoje vreme na frajere koji ti, na pitanje žele li isto što i ti, odgovaraju sa “možda”. Takvi su gubitak vremena i nikada te neće biti dostojni. Prekriži ga, nije ti suđen.

3. Nemoj tražiti izgovore u njegovo ime
Ili te voli ili te ne voli. Trećeg nema. Prihvati da tako funkcionišu stvari i prema tome i postupaj. Nemoj se zavaravati. Ili jesi ili nisi, to je pitanje koje mu trebaš postaviti, a odgovor, kakav god da bude, prihvatiti. Budi hrabra i traži pravu ljubav!

4. Pristojni momci nisu glupi ni dosadni. Ljubav nije drama!

Emotivna nestabilnost nije ljubav niti strast. Biti u mirnoj vezi je zdravije. Osoba koja te dovodi do ludila, suza i smeha, sve u istom danu nije za tebe. To samo znači kako vas dvoje niste jedno za drugo. Tačnije, kako on nije za tebe.

5. Prestani sve analizirati i malo uživaj
Opusti se i dozvoli da se stvari između vas odvijaju prirodnim putem.

6. Ljubomora ga neće sprečiti da ode drugoj. Upravo suprotno, podstaknuće ga na prevaru.
Niko ne želi živeti sa osobom koja te stalno proverava.

7. Ili imaš poverenja ili nemaš
Kad ti on kaže nešto ili mu veruješ ili mu ne veruješ. Stalno propitkivanje tipa, zar to doista misliš ili hoćeš li to zaista učiniti – znači samo da si potpuno nesigurna u sebe, a to odbija. Nemoj pasti u tu zamku. Moraš biti hrabra. Ako laže, kad tad će izaći na videlo. Strpljivo, istina će se već doznati.

8. Pričekaj godinu dana i tek onda se potpuno predaj
Većini ljudi treba najmanje 12 mjeseci da totalno kapituliraju i počnu svojem partneru verovati u potpunosti.

9. Postavi visoke kriterije

Nema sigurne luke. Ziheraštvo i ljubav ne idu jedno s drugim. Dečko za kojeg si 100 posto sigurna da te nikada neće povrediti, baš će biti taj koji će ti slomiti srce. Kad već nema garancija, ciljaj visoko i idi za onim šta želiš u životu, za onim što sanjaš i čemu se nadaš. Nema straha. Ko ne riskira, taj ne profitira!

10. Ljubav nije romantična komedija
Dobro, ponekad jest, ali ljubav nije sve ono što si gledala u američkim filmovima. Ne očekuj da će biti baš tako kako si ti zamišljala. Možda bude luđe, slađe, bolje no što si mogla sanjati?

11. Kako se odnosi prema svojoj majci je sve što o njemu trebaš znati

Jedna je majka! Ukoliko tvoj dragi o svojoj ima samo lepe reči, ali mu nije bio problem preseći pupčanu vrpcu i biti normalan muškarac, onda nema problema. Ukoliko je još povezan sa mamicom, beži glavom bez obzira. Protiv posesivne mamice nemaš šanse! Ne mogu to dovoljno naglasiti. Beži!!!

12. Nije najvažnije u životu imati dečka
Postoje i druge stvari poput prijatelja, pordice, putovanja, knjiga, ljubimci..

13. Samo zato što je tvoj tata varao tvoju mamu, ne znači da će svi muškarci varati i tebe
Isto pravilo vredi i za decu rastavljenih roditelja i decu koju su njihovi očevi napustili. Tvoj dečko nema veze s tvojim tatom.

14. Ljubav nije dovoljna
Ona je samo temelj dobre veze. Važno je znati kako sa svojim dragim lepo razgovarati. Vrlo je važno biti saosećajan, graditi sebe oko voljene osobe, kako biste sačuvali i izgradili tu ljubav u nešto vredno divljenja.

15. Ukoliko se trudiš previše, ta je veza osuđena na propast
Ma koliko god se voleli, ponekad se baš dogodi loš spoj. Dvoje koji jedno u drugome pobuđuju ono najgore

16. Pravu ćeš ljubav pronaći tek kada na to budeš spremna
Nema šanse da naletiš na onog pravog ako se još uvek oporavljaš od slomljenoga srca, ako još uvek čezneš za nekom pričom iz prošlosti, ako si još uvek ogorčena, cinična, zatrovana protiv ideje prave ljubavi. Nema šanse. Tek kada sve to izađe iz tvojeg sistema, kada se najmanje nadaš, naleteće ti onaj pravi. Jao, sreće! Zavidim ti!

17. Prekidanje i mirenje, više od jednog puta, znači kako nikada nećete ostati zajedno

18. Pazi što želiš, jer mogla bi to i dobiti
Moraš biti sigurna kakvu osobu želiš pored sebe. Ne zanosi se slikom idealnog dečka, koju si imala kad si bila klinka.

19. Ne očajavaj!

Već ćeš ostvariti svoje želje. Ne očajavaj jer te neko ne voli. Baš te briga, idi dalje. Znaj da nije očajno od onog koji te voli – tražiti brak i decu.

20. Budi realna, imaš to što imaš!

Ne zanosi se zgodnim frajerima, koji na svojim profilima postaju fotografije od kojih zastaje dah, a na listi prijatelja imaju oko 500-tinjak prijateljica. Takvi ne postoje! Izmišljeni su!

21. Ne ponavljaj stare greške
Mnogo se žena nađe u začaranom krugu iz kojega nikada ne izađe. Svaka im je veza ista. Ima malo drugačiji početak, vrlo sličan zaplet i uvek isti kraj kao i ona veza pre. Promeni svoj obrazac ponašanja i nemoj uvek birati iste tipove. Ljubav tvojeg života je tu negde. Kakav će biti – ne znaš! Iznenadićeš se!

22. Muško, koje iza sebe ima dve, tri stabilne veze, znaće dosta o ženama, za razliku od muškarca koji je švrljao okolo dok nije upoznao tebe

23. Imaš li više od 30 godina i još uvek te muči prošlost, potraži psihološku pomoć
Što je bilo, bilo je. Što drugo još reći?

24. Ukoliko ti slome srce, budi zadovoljna jer si imala hrabrosti pokušati voleti i za ljubav se boriti
Ovo je jako važno! Potrebno je puno hrabrosti nekoga zavoleti i upustiti se u vezu. Ukoliko sve završi loše, plači, tuguj, luduj, ali se podigni. Bila si dovoljno hrabra da veruješ u ljubav. Borila si se hrabro poput malenog vojnika, ali su te izdali. Izdajice ti ne trebaju! Veruj u ljubav, obriši suze, veruj i idi dalje. Suđeno ti je nešto drugo, neko ko te zaslužuje, čovek kakvog zaslužuješ ti.

25. Oboje trebate biti zadovoljni svojim odnosom

Nije važno ko je od vas dvoje lepši, pametniji ili dolazi iz bogatije porodice. Važno je da se, oko pitanja koja su važna za život, razumete. Ironično, vezu češće napušta ona osoba koja je kroz nju profitirala, a ne ona koja je više žrtvovala. Zapamtite, oboje mora biti zadovoljno onim što imate.

26. Alkohol je jako opasan
Samo trezni možete shvatiti što je sinoć između vas dvoje krenulo po zlu. Alkohol je zlo koje uništava sve veze, a pogotovo one ljubavne. Izbegavajte!

27. U krevet nemojte nikada ići ljuti

Rešite sve pre odlaska na spavanje. Jednostavno, imajte mira ispod plahte. Vodite ljubav, a ne rat.

28. Reci tačno šta hoćeš
Dvosmislene rečenice vode do konfuzije. Reci tačno šta želiš i to ćeš i dobiti.

29. Postoje puno gore stvari od nevere
Muškarac koji ti očisti bankovni račun, napusti te kada ti je najteže ili je loš otac je puno gori gad od varalice.

30. Želiš li biti upravu ili želiš biti sretna?
Muškarci su, ponekad, upravu. Ponekad. Poslušaj ga. Šta ti je važnije?

31. Neveru možeš oprostiti samo jednom

Oprostiš li prevaru drugi puta, time njemu daješ dozvolu da te vara dokle god ste zajedno. Dva kartona, žuti i crveni!

32. Ne morate baš sve raditi zajedno
Ako ste stalno zajedno i sve radite skupa, o čemu ćete razgovarati? Neka svatko ima svoj život, pored života koji živite zajedno. Predahnite, ponekad, jedno od drugog.

33. Što ne znaš, ne boli
Čitanje njegovih poruka na FB profilu samo će te baciti u očaj. Možda je pre tebe imao na lageru hrpu žena, s kojima se dopisivao. Možda su neke prihvatile igru. Špijuniranje partnera samo će ti zagorčati život. Neke stvari, a pogotovo one koje se tiču njegove prošlosti, je bolje ne znati. Svi smo mi isti ispod kože.

34. Kad voliš, ranjiva si
I on je, samo to ne pokazuje.

35. Nije pogrešno želeti i voleti, ukoliko si sa osobom koja uživa u tome

36. Pronađite zajednički jezik
Svako voli na svoj način. Ništa na ovome svetu nije lepše nego voleti i biti voljen, na svoj način. Muškarac koji pogodi tvoj broj, zna što ti odgovara i kako ti pokazati koliko te želi i voli je dar sa neba. Idealno bi bilo uzvratiti istom merom. Stvorite jedinstvenu ljubav i pronađite zajednički jezik kojim jedno drugome iskazujete naklonost, privrženost, vernost i ljubav.

37. Gledaj svet i njegovim očima
Uvek nastoj sagledati problem i iz njegovog kuta. Možda ti je nešto promaknulo, možda nisi obratila pažnju na male stvari. To je čovek kojeg voliš. Daj mu priliku da objasni. Saslušaj ga. On te voli.

38. Smisao za humor je ključan za opstanak
Iz svake se situacije možete izvući smislom za humor. To ne znači da ti je partner neozbiljan. Dapače. Smisao za humor je znak inteligencije.

39. Ljubite se, što je više moguće
Osim što troši kalorije, potiče hormon sreće. Nije mit, zaista pali.

40. Hemija
Osetićeš. S njom sve počinje i završava, jer ljubav je -prava kemija. 😉

Izvor: net.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top