Mama se oprostila, a ona je iznenadila: Priča o devojčici koja je preživela nemoguće (FOTO)

pixabay.com

Kuća i porodica

Mama se oprostila, a ona je iznenadila: Priča o devojčici koja je preživela nemoguće (FOTO)

Neverovatna priča o jednom malom čudu zasenila je i majku i lekare.

U aprilu, Monik Goldring je odlučila da svoju osmomesečnu ćerku skine sa aparata, spremna da se oprosti od nje. Međutim ovo čudo od deteta je preživelo, a porodica je veselo dočekala i njen prvi rođendan.

„Moja beba je još uvek sa mnom. Nisam mislila da ću imati prilike da vidim ovo“, rekla je mama.

Finiks je rođena sa srčanom manom na desnoj pretkomori, što znači da njeno srce ne može kako treba da cirkuliše kiseonik kroz telo. Kako bi joj spasli život, doktori su uradili dve operacije i ugradili joj šant sa svega dva meseca.

Sa sedam meseci, Finiks je imala obilno krvarenje iz nosa. Tokom vožnje ka bolnici, ona je poplavela i prestala da diše.

Iznenadni srčani zastoj oštetio je njen mozak, pa je hospitalizovana i stavljena na aparate za održavanje života. Tako je bila mesec dana, a mama je potom rešila da skloni ventilator koji joj je pomagao da diše, jer se njena ćerka mnogo mučila.

Doktori su rekli kako će živeti najviše 6 sati nakon skidanja aparata. Mama je čekala, vreme je prolazilo, a devojčica se borila. „Od tog momenta, moja ćerka je samo napredovala“, rekla je Monik.

Finiks je svakako nastavila da se bori sa problemima. Puštena je iz bolnice u maju, jer bi vrlo verovatno izgubila život ako bi uradili još operacija. Ipak, uskoro će prerasti šant koji joj je ugrađen, što može biti fatalno po nju.

„Mnogo je teško kada kao majka čujete ovako nešto. Što je duže uz mene, sve mi je teže i teže“, rekla je majka.

I dalje se nada da postoji šansa za još dve operacije pre nego što devojčica preraste taj šant.

U svakom slučaju, ističe koliko uživa u svakom, makar i malom, životnom koraku, za koje je mislila da nikada neće videti. Koliko li je samo uživala kada joj je prvi zubić izrastao!

„Moja patnja neće promeniti okolnosti. Ona mi svakodnevno daje snagu“, rekla je majka.

Izvor: yumama.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top