Kada doživite ovakvu LJUBAV, vaš život će postati bolji od bajke

pixabay.com

Ljubav i seks

Kada doživite ovakvu LJUBAV, vaš život će postati bolji od bajke

Dve stvari su ključne za pronalazak prave ljubavi! Kada ovakvu ljubav doživite, znaćete da je to ono što ste čitavog života tražili…

Od detinjstva maštamo o ljubavnoj priči iz bajke, princu koji ispunjava svaku našu želju i životu ispunjenom apsolutnom ljubavnom harmonijom, piše Lovesensa.

Ali da li je čuveno „živeli su srećno do kraja života“ zaista ljubavna priča kojoj treba da težimo?

Prava sreća ne dolazi iz ljubavnih scena koje smo iscenirali u svojoj glavi. Prava sreća u ljubavi odlikuje se u svesnom odnosu i emotivnoj zrelosti. U ovakvom odnosu retko kada ćete pronaći princa, magično ogledalo ili staklenu ciplu ispred palate, ali ćete pronaći ono najvažnije – PRAVU LJUBAV.

Ljubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine životaLjubav u zrelim godinama: psiholog otkriva sve tajne zaljubljivanja posle 40. godine života
Neki stručnjaci tvrde da najlepše volimo u četvrtoj deceniji života, pa na dalje. Tada smo već prerasli komplekse iz mladosti,…
Iako je mašta divna stvar koja nas nadahnjuje i u prirodi je svake osobe, naročito emotivca i romantičara, stručnjaci ističu da nije zdravo često maštati o „perfektnoj“ osobi. Problem nastaje kada se najbolja osoba za vas pretvori u savršenu osobu koju nikako ne možete da pronađete. idealizovanje željenog partnera i prevelika očekivanja mogu vas udaljiti od ljubavi i učiniti da propustite prave prilike.

Ne trazmišljajte kako će vam neko doneti ljubav – bolje pronađite iskrnu ljubav unutar sebe.

Najbolji romantični odnos treba da se gradi namenski, sa pojačanom svesti, svrhom i kroz emocionalnu zrelost.

Dakle, dve stvari su ključne za ostvarenje prave ljubavi – pojačana svest i emociponalna zrelost.

Svesna ljubav podrazumeva:

Parovi koji neguju svesnu ljubav ne posmatraju jedno drugo kao srodne duše. Srodne duše predstavljaju našu dopunu, a osobe koje su u svesnoj ljubavi već su kompletne ličnosti koje se ne plaše neizvesnosti već hrabro ostaju na svom zajedničkom putu.

Osobe koje su u „nesvesnoj“ ljubavnoj vezi uglavnom nemaju dovoljno razvijenu emocionalnu zrelost. Oni tragaju za partnerom koji će ispuniti njihove emotivne potrebe i pomoći im da pronađu balans. Radije će birati toksičan odnos nego samoću.

Osvešćene osobe su potpune ličnosti koje ne zahtevaju od drugih da ispune njihove potrebe, one su samostalne, pune samopouzdanja i razumevanja. Njima nije potrebna savršena osoba iz mašte, već autentična i kompletna ličnost sa kojom mogu da stvore zdravu ljubavnu vezu.

Svesna ljubav dolazi u vaš život kada ste za nju potpuno spremni – samo je važno da prestanete da tragate za idealnim partnerom.

Pročitajte sledeće savete:

1. Najbolja stvar koju možete da uradite za sebe, jeste da prestanete da sanjate i tražite savršenu osobu. Umesto toga, posvetite se sebi, stvorite najbolju verziju sebe, postanite osoba koju vi istinski volite.

2. Povećajte svoju emocionalnu zrelost, radite na samopouzdanju i postanite svesni ličnih vrednosti i kvaliteta.

3. Odbacite strah od samoće. Ne ulazite u loše odnose samo da ne biste ostali sami.

4. Učite iz prošlosti, ali ne dozvolite da vas blokira. Prošlost ostavite iza sebe i ne dopustite da vas sputava u novim ljubavnim poduhvatima. Naučite iz nje važne lekcije i ne brinite – romantične greške teško se ponavljaju kod svesnih ljubavi.

5. Imajte jasnu viziju šta očekujete od ljubavi.

6. Zapamtite i uvek ponavljajte – Zaslužujete da budete voljeni i tu zaslugu niko nikada neće moći da vam oduzme.

Izvor: Lovesensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top