Budi samouverena – Otiđi od svakoga ko te smatra manje vrednom

pixabay.com

Lifestyle

Budi samouverena – Otiđi od svakoga ko te smatra manje vrednom

Zadrži svoju ženstvenost i budi ponosna na nju – ona je daleko moćnija i jača od onoga u što te uverio svet u kojem živiš.”

Oni koji te okrutno odbacuju samo ne znaju drugačije, oprosti im. Ti si alhemičar i možeš preobraziti negativnost koju ti šalju. Oni ne vide tvoj veličanstveni sjaj. Nikad se nemoj osećati manje vredna, niko nije bolji od tebe.

Božica Lilith predstavlja jednakost, strast, kreativnost, poštenje, hrabrost, pobunu, nezavisnost i žensku moć. Mnogi je cene, jer je simbol božanske matrijarhalne energije koja odbija da se njome dominira ili kontroliše.

Lilith i Adam su stvoreni podjednako iz istog komada prašine planete Zemlje, međutim, Adam je verovao da je muška energija bolja od ženske energije – dakle, zapovedio je Lilith da mu služi i ispunjava njegove potrebe i želje.

Kada je Adam pokušao seksualno podčiniti Lilith, ona je odbila njegovu ponudu. Odbila je biti pokorna ili koristiti svoje telo kao seksualni dar samo za njegovo zadovoljstvo. Adamova odlučnost da dominira njome, prouzročila je njen odlazak iz Edenskog vrta, jer je htela imati slobodu da se izrazi kako želi.

Nikad nemoj osećati sram, kajanje ili krivnju zato što si ono što jesi. Živi autentično i bez straha i učini što je potrebno kako bi ostvarila životni poziv.Nemoj da te brine što drugi misle o tebi – slomit ćeš se budeš li pokušavala ostvariti njihova nerealna očekivanja.

Budi neobuzdana – žestoka, samouverena – i otiđi od svakoga ko te smatra manje vrednom, podređenom i namerno ti uzrokuje štetu.Prigrli svoju božansku žensku suštinu i slavi svoju senzualnost, bez osećaja pritiska da je podeliš. Dala si previše svoje osobne snage ljudima koji je ne cene – ali gotovo je s tim. Vreme je da ponovo stekneš svoju moć i uzdigneš se sa ženskom snagom.

Oni sumnjaju u tvoju intuiciju i tvoje isceliteljske moći, oni pokušavaju oduzeti tvoje inherentne darove skrivene unutar ženske biti. Oni te omalovažavaju, obeshrabruju i koristite reči kojima ti žele oduzeti moć, ali nemoj izgubiti fokus – marširaj napred i ostavi nevernike iza sebe.

Ovde sam da zatražim od tebe da okusiš slast oslobađajuće jabuke, koju su ti zabranili da ugrizeš, tako da možeš dobiti znanje, uvid, mudrost i drevna učenja koja ti s pravom pripadaju. Voli otvorena srca, ali ne zaboravi reći ‘ne’ kada ideš protiv svoje duše ili kada nešto preti tvojoj nezavisnosti i slobodi.

Nikad se nemoj osećati manje vredna. Niti jedan muškarac nije bolji od tebe. Zadrži svoju ženstvenost i budi ponosna na nju – ona je daleko moćnija i jača od onoga u što te uverio svet u kojem živiš.” Ona je htela biti ta koja će odlučiti kome će biti dopušten pristup njenoj svetoj ženstvenosti. Donela je odluku da će podeliti ove aspekte sebe samo ako se prema njoj bude odnosilo kao prema ravnopravnoj osobi. Kada je Lilith napustila Edenski vrt, Adam je kao zamenu na dar dobio Evu – koja je, za razliku od Lilith, bila spremna slušati ga i biti podređena patrijarhatu. Bila je spremna igrati ulogu poslušne supruge.

Po izlasku iz vrta, Lilith je došla na loš glas, ugled joj je bio narušen, jer se neustrašivo usprotivila patrijarhatu, tako da je prikazana kao demon s mračnim osobinama. Međutim, to nije bio pravi prikaz. Hebrejske legende objašnjavaju kako je bila demonizirana kada je napustila raj, jednostavno zato što je imala hrabrosti da se održi u njenoj jezgri snage i što nije dopustila Adamu da ju tretira kao manje vrednu.

Lilith je bila borac za jednakost i htela je da žene shvate koliko su moćne kada koriste svoju božansku žensku energiju. Postala je zabrinuta zbog Adamovih planova za Evu pa se sama pretvorila u zavodljivu zmiju, te se vratila u Edenski vrt, gde je Evu namamila da pojede zabranjenu jabuku, koja je bila plod sveg znanja.

Lilith je želela sestrinstvo, a ne osvetu, kako mnogi spisi prikazuju. Lilith se nadala da će Eva, kada pojede voće, steći uvid i jasnoću, te da će videti Adamov karakter i jasno se zauzeti za sebe. Htela je da Eva postane mudrija i svesnija.

Lilith je mislila da će se Eva osećati osnaženo kada prepozna svoju božansku ženstvenost, te da će odbiti ograničiti ili ugroziti sebe predavanjem svog uma, tela i duše Adamu. Već generacijama, ženska energija je percipirana od strane mnogih kao manje snažna od muške energije. Mnoge žene su u prošlosti puno puta osetile gnjev muške energije – fizički, mentalno ili emocionalno.

Sada, kada se suočite sa snažnom, agresivnom ili tiranskom muškom energijom, kada se osećate kao da ste izgubili snagu i da samo plutate iznad vode – uskladite se s energijom boginje Lilith i s ljubavlju osećajte kako vas ona graciozno ohrabruje i osnažuje.

Kada bi Lilith sada bila ovde, evo što bi ona rekla: “Nemoj biti snuždeno ili obeshrabreno, dragoceno dete Svemira. Ja vidim, ja poznajem tvoju borbu, boriš se protiv sila koje provodi drevni patrijarhalni sustav. Nažalost, neki ljudi se osećaju superiorno kada dominiraju i kontrolišu.

Hodaj uspravno, dragoceni cvete-nisi sada u Edenskom vrtu. Ne možeš biti izbačena, kritikovana ili osuđena; sada rasteš na vlastitom svetom tlu. Dakle, okreni se i ne obraćaj pažnju na one koji te pokušavaju oboriti. Znam da je ponekad teško, jer nikada nisi imala čvrst temelj gde bi negovala svoje korene i mesto koje bi nazivala svojim domom, ali ja pazim na tebe, ja ću te čuvati od zla i pružiti ti vodstvo svaki put kad me pozoveš.

Oni koji te okrutno odbacuju samo ne znaju drugačije. Oprosti im. Ti si alhemičar i možeš preobraziti negativnost koju ti šalju. Oni ne vide veličanstveni sjaj koji ja vidim kad te pogledam i vidim što se nalazi izvan tvojih očiju natopljenim suzama.

Znam da boli kad si neshvaćena, zlostavljana i napuštena, kada te bezdušno napuste, to je samo zbog njihove vlastite nesposobnosti da sjaje. Oni misle – ako priguše tvoje svetlo, svet neće primetiti kako se sjajiš.

Nikad nemoj osećati sram, kajanje ili krivnju zato što si ono što jesi. Živi autentično i bez straha i učini što je potrebno kako bi ostvarila životni poziv. Nemoj da te brine što drugi misle o tebi – slomit ćeš se budeš li pokušavala ostvariti njihova nerealna očekivanja.

Budi neobuzdana – žestoka, samouverena – i otiđi od svakoga ko te smatra manje vrednom, podređenom i namerno ti uzrokuje štetu. Prigrli svoju božansku žensku suštinu i slavi svoju senzualnost, bez osećaja pritiska da je podeliš.

Dala si previše svoje osobne snage ljudima koji je ne cene – ali gotovo je s tim. Vreme je da ponovo stekneš svoju moć i uzdigneš se sa ženskom snagom. Oni sumnjaju u tvoju intuiciju i tvoje isceliteljske moći, oni pokušavaju oduzeti tvoje inherentne darove skrivene unutar ženske biti.

Oni te omalovažavaju, obeshrabruju i koristite reči kojima ti žele oduzeti moć, ali nemoj izgubiti fokus – marširaj napred i ostavi nevernike iza sebe. Ovde sam da zatražim od tebe da okusiš slast oslobađajuće jabuke, koju su ti zabranili da ugrizeš, tako da možeš dobiti znanje, uvid, mudrost i drevna učenja koja ti s pravom pripadaju.

Voli otvorena srca, ali ne zaboravi reći ‘ne’ kada ideš protiv svoje duše ili kada nešto preti tvojoj nezavisnosti i slobodi. Nikad se nemoj osećati manje vredna. Niti jedan muškarac nije bolji od tebe. Zadrži svoju ženstvenost i budi ponosna na nju – ona je daleko moćnija i jača od onoga u što te uverio svet u kojem živiš.”

atma.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top