Meghan Markle i princ Harry objavili tužnu vest, povlače svoje zaštitni znak ‘Sussex’

Poznati

Meghan Markle i princ Harry objavili tužnu vest, povlače svoje zaštitni znak ‘Sussex’

Meghan Markle i princ Harry objavili su detalje o njihovoj post-kraljevskoj budućnosti, uključujući „tužni“ rasplet od osoblja Buckinghamske palate i pojašnjenje vlasništva nad „Sussex Royal“.

„Drago nam je što sada možemo s vama podeliti detalje dogovorene na sastanku kraljevske porodice u januaru 2020. godine, u kojem su opisane nove uloge vojvode i vojvotkinje od Sussexa, stupajući na snagu proleće 2020.“.

Kada su u pitanju njihovi planovi za vođenje neprofitne organizacije, par je napisao,

„… S obzirom na posebna pravila vlade u Velikoj Britaniji koja se odnose na upotrebu reči“ Royal „, stoga je dogovoreno da njihova neprofitna organizacija neće koristiti ime ‘Sussex Royal’ ili bilo koje druge iteracije ‘Royal’. “

Par, koji je povukao relevantne prijave za zaštitne znakove, dodao je:

 Iako monarhija i britanska vlada nemaju nikakvu nadležnost nad korišćenjem reči „kraljevsko“ izvan Velike Britanije, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa svakako neće koristiti tu reč, niti bilo koju njenu varijaciju, na bilo kom području — saopštili su.

 Postoji presedan pod kojim su drugi članovi kraljevske porodice mogli da traže zaposlednje izvan institucije, ali za nas, nametnut je period procene u trajanju od 12 meseci — kažu Hari i Megan.

U januuar, nakon što su podelili svoju nameru da se „povuku“ s kraljevskih dužnosti da nastave odgajati svog 9-mesečnog sina Archieja, kako u Severnoj Americi, tako i u Velikoj Britaniji, Buckinghamska palata je objavila, „Susseksesi neće koristiti ime ‘Sussex Royal’ jer više nisu radni članovi kraljevske porodice. “

Izvor: Yahoo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top