Svetska zdravstvena organizacija objavila video koji je pokazao koliko GREŠIMO

Printscreen

Lepota i zdravlje

Svetska zdravstvena organizacija objavila video koji je pokazao koliko GREŠIMO

U Italiji je zbog korona virusa „vanredno stanje“. U ovoj evropskoj zemlji virus se rapidno širi, kao i u Iranu. Francuka je preduzela hitne mere zbog predostrožnosti, dok stručnjaci u našoj zemlji poručuju da je sve spremno ukoliko se i kod nas pojavi prvi slučaj kovida – 19. Svetska zdravstvena organizacija je objavila smernice šta da radite ukoliko se nađete u ugroženom područjuu.

Otkako se pojavila prva vest o korona virusu od koje je u Kini obolelo 77 hiljada ljudi, a od kojeg je dosada preminulo dve i po hiljada ljudi, govori se o zaštitnim maskama čija je prodaja naglo skočila.

SZO je sada pripremila savete „kako pravilno staviti masku“. Kristin Fransis, konsultant za prevenciju i kontrolu infekcija ove organizacije, kaže sledeće: pre nego što stavite masku na lice, operite ruke alkoholom, sredstvom na bazi alkohola, ili sapunom i vodom, prenosi „RTS“.

Zatim, prekrijte maskom usta, nos i bradu i to tako da nema međuprostora između lica i maske. Bitno je i da izbegavate dodirivanje maske tokom upotrebe. Ukoliko do toga dođe, odmah operite ruke. Čim primetite da je maska postala isuviše vlažna, zamenite je novom.

Masku ne smete da koristite više puta. A prilikom skidanja, ne dodirujte prednju stranu maske, nego je odmah bacite u kantu za otpatke, a zatim operite ruke.

Plus: ukoliko ste zdravi, masku nosite samo ako se brinete o osobi za koju se sumnja da je obolela od infekcije. Nosite masku i ako kijate i kašljete.

Izvor: zena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top