Saveti najpametnije žene na svetu za ZDRAVU ishranu!

Lepota i zdravlje

Saveti najpametnije žene na svetu za ZDRAVU ishranu!

Merilin vos Savant, žena koja je u Ginisovu knjigu upisana kao osoba s najvećim IQ-om na svetu, dala je savete kako da se pravilno hranite.

Naime, kad je Merilin imala 10 godina, izmereno je da joj je IQ 228 i da ima mentalne sposobnosti 23-godišnjaka. Ipak, izabrala je da živi kao “sav normalan svet” – išla je u lokalnu školu, radila u očevoj prodavnici, onda je upisala studije psihologije na Vašington univerzitetu, pa odustala nakon dve godine. Karijeru je započela praveći kvizove za magazine, a onda je dobila svoju rubriku u magazinu “Parade”.

Rubrika “Pitajte Merilin” je bila koncipirana u “draga Saveta” fazonu – Merilin je odgovarala na najrazličitija pitanja čitalaca, od matematičkih zagonetki do svakodnevnih životnih dilema, a jedno od njih ticalo se njenih navika kad je u pitanju ishrana.

“Onim danima kad ne idem u teretanu, obično jedem meso (ili ribu), povrće, krompir ili pirinač, plus hleb s malo putera. Raznovrsnost obezbeđujem parčetom torte, pastirske pite… Ponekad, volim da uzmem samo omiljeni sir s urmama, malo džema od dunje i hleba sa suvim grožđem. U teretanu idem svakog drugog dana, pravo s posla i pre večere. Tim danima jedem lakše obroke, obično neku salatu i toplu, hrskavu kiflu. Kad se častim, idem u omiljeni restoran na reš pečen burger i pomfrit, ali samo ako je hrskav. Ako nije, ostavljam ga na tanjiru. I, pre nego što pitate, još sam teška 56 kilograma na 1,72 cm”, otkrila je najpametnija žena na svetu.

Merilin se pridržava određenih pravila:

1. Izbegavajte grickalice – ne kupujte čipseve, grisine i slično; u kuhinji su vam potrebne samo namirnice za pripremu tri dnevna obroka.

2. Izbacite užine – umesto voća i sokova, Merilin preporučuje šolju čaja.

3. Odviknite se od kaloričnih napitaka i leda – izbacite led iz napitaka, jer on “ubija” ukus pića pa ga i previše popijete.

4. Ne prejedajte se – „Prejedanje je najgori način bacanja ukusne hrane“, smatra Merilin.

Kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top