Ako želite srećnu ženu obratite pažnju na 5 bitnih pravila – „Vodite brigu o sitnicama koje su im važne“

pixabay.com

Ljubav i seks

Ako želite srećnu ženu obratite pažnju na 5 bitnih pravila – „Vodite brigu o sitnicama koje su im važne“

Žene jako usrećuje kada vide da partner vodi brigu o sitnicama koje su im važne.

Slušajte šta vam govori; Prioriteti u komunikaciji su izuzetno važni za brak i ljubavne veze uopšteno.

– Važno je redovno komunicirati kao bračni par. Mnoge supruge pronalaze neverovatnu radost u spoznaji da su bile saslušane – kaže klinička psihologinja dr. Carla Marie Manly.

Dodaje kako to ne znači da se morate u svemu slagati sa ženom, ali to što ste je saslušali i čuli značiće joj puno, i više ćete se povezati kao par. Kada vam supruga želi nešto reći, usredsredite se na nju i ono što govori – odložite mobitel, ugasite TV, zaboravite na posao. Slušajte je pažljivo i brak će vam biti sretniji.

Budite pažljivi prema stvarima koje voli; Žene jako usrećuje kada vide da partner vodi brigu o sitnicama koje su im važne.

– Supruge se osećaju duboko voljenima kada muževi obrate pažnju na stvari koje one vole i koje ih usrećuju. Na primer, kada im ujutro skuvaju šoljicu kafe baš onako kako one vole.

Ili, prolaze pored njene najdraže pekare i donesu im slasticu koju obožavaju – pojašnjava dr. Manly. To su sve, kaže, male stvari koje mogu uneti jako puno sreće u zajednički život. I naravno, ne zaboravite joj svako malo reći koliko je volite i podržite je u njenim hobijima, nemojte ih ismejavati.

Dajte joj puno fizičkih dodira; Ženama je to posebno jako važno. One fizički dodir povezuju s time jesu li voljene ili ne.

– Istraživanja su pokazala da telesna intimnost i dodiri igraju presudnu ulogu u zaštiti od stresa u ljubavnoj vezi.

Sretniji su u braku oni partneri koji su skloniji svesnom fizičkom dodiru, a to pak deluje kao mehanizam za smanjivanje nivoa kortizola u telu – pojasnila je ova psihologinja.

– Ako vaša supruga voli dodire, pobrinite se da je često zagrlite, milujete je po kosi i mazite s njom – dodala je.

Budite zainteresovani za nju;

– Postavljajte joj pitanja o tome kako je provela dan, slušajte je i postavljajte potpitanja. Važno je da oboje u vezi osete i čuju drugu stranu. Znate li da vašu suprugu nešto muči, pitajte je o tome, čak i kada vam nije previše zanimljivo za slušati ili u vama budi negativne emocije – savetuje dr. Manly.

Takve stvari pokazuju da vam je stalo do nje i do toga kako se oseća, a to je jako važno za sretan brak. Takođe, pratite njene emocije i nemojte forsirati razgovor vidite li da joj je potrebno malo mira i tišine. Brinite o sebi; To je izuzetno važno za sretnu vezu – oba partnera moraju brinuti o sebi kako bi mogli uzeti u obzir tuđe potrebe i sreću.

– Ne možete nešto natočiti iz prazne šoljice. Ako ste izgoreli ili ste preopterećeni stvarima koje trebate učiniti, tada ne možete niti voditi dobru brigu o sebi i drugima, potrebno je nešto preduzeti – kaže psihologinja. Savetuje da u tom slučaju oba partnera pronađu vremena za sebe i dobro se odmore te napune pozitivnom energijom, takvi brakovi su obično sretniji i ugodniji, prenosi mindbodygreen.com.

24sata hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top