NOVAK ĐOKOVIĆ DAO 10 SAVETA ZA JAČANJE IMUNITETA

Printscreen/Instagram

Lepota i zdravlje

NOVAK ĐOKOVIĆ DAO 10 SAVETA ZA JAČANJE IMUNITETA

Novak Đoković je, usled pandemije Covid-19 tipa korona virusa, rešio da na osnovu sopstvenog iskustva sa zdravim načinom ishrane i istim takvim vođenjem života, da deset smernica koje mogu da posluže da se ojača organizam u borbi sa ovom, ali i, generalno, drugim bolestima.

On je dao savete kako se treba ponašati i šta treba raditi kako bi ojačali imunitet i organizam i smanjili rizik od dobijanja korona virusa.

Evo kako oni glase:

1) „Uvećajte unos Vitamina C i Cinka. Preporučeno je između 5 do 7 grama dnevno Vitamina C, a može i do 10. Ukoliko nađete tečni Cink, bolje je nego u drugoj formi. U slučaju da ne nađete tečni Cink, i u pilulama je dobro uzimati 3 do 4 puta veću dozu nego uobičajeno preporučene doze.

2) Svakodnevno ujutru na prazan stomak piti toplu vodu sa limunom i malo morske soli (opciono dodati i đumbir i sveže listove nane). Toplu vodu sa limunom piti još nekoliko puta u toku dana. Preporučljivo je na prazniji stomak.

3) Piti što više zelenih sokova i šejkova sa zelenim lisnatim povrćem (peršun, spanać, kelj…). Zeleno lisnato povrće stvara alkalnu bazu u telu što uništava patogene i viruse koji opstaju u kiseloj sredini.

4) Kiselu sredinu izaziva nezdrava brza hrana, stres, briga, ljutnja, napici sa puno rafinisanog šećera, mlečni proizvodi, itd.

5) Preporučljivo je konzumirati mali deo čena belog luka u kašičicu meda sa cimetom. Takođe, ulje od divljeg origana, đumbir, kajen paprika (vrsta ljute papričice).

6) Koloidna srebrna voda je izuzetno delotvorna za imunitet i borbu protiv otrova koje imamo u telu.

7) Razne vrste čajeva i svežeg bilja su uvek dobrodošli. Pogotovo Rtanjski čaj i Čaj od hibiskusa.

8) Provoditi određeno vreme na svežem vazduhu u prirodnom ambijentu (parkovi,šume, jezera, reke, more, plaža, planina, brda…) koji nas isceljuje i puni orgonskom, životnom energijom koja je presudna za život u izobilju zdravlja i dobrobiti duše, uma i tela.

9) Raditi vežbe svesnog disanja jer na taj način uspostavljate emotivni i mentalni sklad i mir koji vam dozvoljava da se lakše nosite sa brigama, strahovima i neizvesnostima. Takođe vam uravnotežuje metaboličke procese ključne za optimalno zdravlje.

10) Što više se smejati, uživati u muzici koja vas ispunjava i čini srećnim. Biti okružen dragim ljudima sa kojima osećati veliko prisustvo ljubavi, blagostanja i radosti“, zaključio je Novak Đoković u izjavi za Telegraf.

Podsetimo, kako je Asocijacija teniskih profesionalaca otkazala sedam turnira zbog pandemije pomenutog virusa (što će Đokoviću „ni krivom, ni dužnom“ doneti uvećanje bodovne prednosti u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala i obaranje rekorda Pita Samprasa), on bi takmičarskom tenisu trebalo da se vrati tek 3. maja na madridskom Mastersu.

Mada, pitanje je da li će se i u španskoj prestonici igrati u predviđenom tereminu, imajući u vidu nepoznanice kako će se dalje odvijati situacija sa Covid 19 tipom korona virusa. Naime, njime je do juče u Španiji bilo zaraženo 2.968 osoba (84 su preminule), a taj broj se danas uvećao za više od hiljadu novootkrivenih slučajeva, na 4.290 (uz ukupno 120 preminulih do sada). U samom Madridu je od jučerašnjih podataka (1.388/56) danas taj skok dostigao brojke od 1990/81.

Telegraf

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top