PEČENI BADEMI SA MEDOM I CIMETOM: Zdravi su, ukusni, a možete ih grickati kao KOKICE! (RECEPT)

pixabay.com

Lepota i zdravlje

PEČENI BADEMI SA MEDOM I CIMETOM: Zdravi su, ukusni, a možete ih grickati kao KOKICE! (RECEPT)

Napravite grickalicu koja nije nezdrava i obradujte svoju porodicu ili prijatelje.

Sastojci:

100 grama badema
1/4 kašičice cimeta
2 kašike meda
Priprema:

Rastopite med na pari i dodajte mu cimet. Promešajte smesu, dodajte bademe pa ponovo sve dobro promešajte. Nakon toga bademe istresite u tepsiju u koju ste položili papir za pečenje i ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni.

Pecite ne više od 15 minuta, odnosno dok bademi ne poprime zlatnu boju (možete ih protresti jednom tokom pečenja). Nakon toga ih ostavite da se skroz ohlade kako bi se premaz stegao.
Istresite ih u posudu i grickajte.

Kurir

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top