AKO IZDRŽIMO UDAR OVE I SLEDEĆE NEDELJE, NAJGORE JE ZA NAMA! Dr Nestorović otkrio šta je KLJUČNO u borbi protiv korone

Printscreen

Lepota i zdravlje

AKO IZDRŽIMO UDAR OVE I SLEDEĆE NEDELJE, NAJGORE JE ZA NAMA! Dr Nestorović otkrio šta je KLJUČNO u borbi protiv korone

„Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi 2 oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji. U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa“ – kazao je prof. dr. Branislav Nestorović sumirajući nove podatke oko epidemije.

„Ako izdržimo udar ove, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna“ – kazao je on.

On kaže da je za nas bitno direktno izlaganje velikoj količini virusa, na predmetu je mala količina virusa, i dodaje da je dezinfekcija predmeta više psihološka stvar.

– Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite – dodao je on.

Još jednom je podsetio da je loš primer italijanske nediscipline, jer nova istraživanja tamošnjeg Telekoma kažu da 40 odsto Italijana „zuji“ napolju i dalje i ne obaziru se na savete.

Kurir

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top