SJAJNA VEST Beba od 17 dana izlečena od korona virusa i to BEZ LEKOVA I TERAPIJE

Kuća i porodica

SJAJNA VEST Beba od 17 dana izlečena od korona virusa i to BEZ LEKOVA I TERAPIJE

Kako su javili kineski mediji, devojčica je najmlađi pacijent koji se do sada oporavio od virusa. Beba je premeštena u Dečju bolnicu u Vuhanu istog dana kada ju je rodila pacijentkinja zaražena virusom, prenosi “Pipls dejli”. Ubrzo potom je otkriveno da i sama beba ima virus.

– Devojčica Sjao Sjao imala je infekciju respiratornih organa i blaže oštećenje srčanog mišića – saopštio je dr Ceng Lingkong, direktor Odeljenja za neonatologiju bolnice.

Pošto joj simptomi nisu bili očigledni, lekari su odlučili da joj ne daju antibiotike i pustili su je da se sama oporavi.

– Nije imala vidljive teškoće s disanjem, nije kašljala, niti je imala povišenu temperaturu, zbog toga smo joj samo dali lek za srce – rekao je dr Ceng za državni servis CCTV.

U bolnicu je puštena u petak uveče, nakon što su tri uzastopna testa pokazala da je negativna na virus. Dr Ceng kaže da se beba potpuno oporavila od virusa, ali i od bolesti srca.

Čak– je porasla i dobila na težini – rekao je on.

Lekari u Kini strahovali su da infekcija može da se prenese s majke na bebu u materici. Ranije ovog meseca, bebi koju je rodila pacijentkinja zaražena novim korona virusom dijagnostikovana je smrtonosna bolest 30 sati nakon što se rodila u Vuhanu.

Izvor: Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top