Crveno vino je odlično za vašu lepotu

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Crveno vino je odlično za vašu lepotu

Crveno vino je jedno od omiljenih pića ali i jedan od omiljenih sastojaka koji žene koriste da se otarase tamnih fleka i drugih problema na koži. Sastojci crvenog vina će vam nahraniti kožu i pomoći da izgleda zategnuto, sveže i sjajno.

Možda bi bilo dobro da se okupate u crvenom vinu i oslobodite stresa jednom mesečno. Ono što treba da uradite je da dodate flašu crvenog vina u kadu tople vode, i da to uradite jednom mesečno. Crveno vino takođe pomaže da se oslobodite strija, tako da mame koje su nedavno rodile dete, mogu da koriste ovaj sastojak da se oslobode strija na svom stomaku.

Evo predloga kako da vino iskoristite u svrhu održavanja lepote:

Crveno vino za oslobađanje od strija
Ako želite da se otarasite ružnih strija, masirajte stomak crvenim vinom. Dovoljno je da jednom nedeljno uradite tretnam crvenim vinom i da strije polako nestanu.

Oslobodiće vas dosadnih akni sa tela
Zbog masne ishrane i zagađenja mnogi ljudi se suočavaju sa bubuljicama koje se s vremna na vreme pojave na telu. Da biste se oslobodili akni na vašem telu, umočite vatu u crveno vino i tapkajte preko akni. Uradite to dva puta u toku dana da bi se što pre osloboditi od akni.

Crveno vino uklanja tamne fleke sa kože
Tamne fleke na koži mogu se neutralisati ukoliko se kupate u crvenom vinu dva puta nedeljno. Ne nanosite losion za telo na fleke posle kupanja vinom. Da se tamne fleke što pre uklone potrebno je da dodate sok od jednog limuna na jednu čašu crnog vina. Masirajte fleke ovom mešavinom i posle 15 minuta isperite.

Fleke na nausnicama – ne očajavajte, moguće ih je ukloniti
Crveno vino uklanja neželjene dlačice
Ako ste se umorili od depilacija i dosadnih dlačica sa nogu i ruku, probajte da se masirate crvnim vinom. Sastojci prisutni u vinu će uticati na folikul, tako da će dlačice da otpadnu sa lakoćom.

Crveno vino ima sjajan efekat na bore
Vino ima sjajan efekat na bore. Umivanje vinom dva puta nedeljno će vam pomoći da vaše bore budu manje vidljive.

Crveno vino uklanja proširene pore
Ukoliko imate proširene pore na licu, možete ih ukloniti pomoću crnog vina. Kombinujte crno vino i mleko da se rešite proširenih pora. Masirajte ovom mešavinom lice jednom nedeljno, bićete oduševljeni jer će pore biti znatno ublažene, skoro nevidljive.

Crveno vino osvežava kožu
Ukoliko imate suvu kožu možete je tretirati crvenim vinom. Jednu čašu vina pomešajte sa šoljom mleka. Ovom jednostavnom mešavinom se umivajte dva puta nedeljno i za par nedelja vaša koža će postati mekana, hidrirana i baršunasta.

Osim što opušta dušu i um, crveno vino je odlično i u kozmetičke svrhe, naročito u ovom periodu kada možda i ne stižete da odete u drogerije po kozmetiku.

Izvor: Lepotaizdravlje

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top