Dr Rogić otkrio šta je najbolje za čišćenje kuće od virusa! SVI GA IMAMO

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Dr Rogić otkrio šta je najbolje za čišćenje kuće od virusa! SVI GA IMAMO

Prof. dr Goran Roglić otkrio najbolje sredstvo za čišćenje kuće od korona virusa

Profesor dr Goran Roglić sa Hemijskog fakulteta u Beogradu objasnio je koja su sredstva najefikasnija za čišćenje površina u kući kao najbolja mera u zaštiti od korona virusa.

Asepsol je jedno od sredstava, ali, kako je rekao profesor Rogić, ima efikasnijih sredstva od asepsola a kojima ćete biti sigurni da ste ubili ste nepoželjne klice.

„Najefikasnija hemijska sredstva prema podacima i stranim izvorima jesu preparati na bazi hlora i 70-postotni etanol. Što se tiče etanola, on se kod nas uglavnom proizvodi kampanjski, vezan je za preradu šećera. Međutim, prema informacijama kojima ja raspolažem, u ovom momentu su aktivirane šećerane i povećana je proizvodnja etanola u šećeranama. Pored toga aktivirane su destilerije koje peku rakiju da prerađuju 70-postotni etanol“, rekao je u jutarnjem programu RTS-a.

„Što se tiče površina najefikasnije sredstvo jeste na bazi hlora natrijum-hipohlorid koji većina nas ima u domaćinstvima, a to je poznata varikina. Varikina se koristi u razblaženju 1:25 za direktno tretiranje površina. Ukoliko su površine prethodno oprane detrdžentom, razblaženje je 1:50. A u krajnjoj nuždi ukoliko nema drugih sredstava može se koristit za dezifenckiju ruku u razblaženju 1:100 – zaključio je.

Kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top