NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Zbog ovoga bi urme trebale da budu češće u tvom jelovniku

pixabay.com

Lepota i zdravlje

NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Zbog ovoga bi urme trebale da budu češće u tvom jelovniku

Dobra alternativa šećeru.

Urme ili datule, imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog čega se smatraju najzdravijim voćem na svetu.

One su odličan izvor prirodnih vlakana koji su organizmu neophodni za dobar rad creva. Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se vari i smanjuju osećaj gladi.

Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska tableta, koju mogu koristiti deca i odrasli.

Evo za šta su sve dobre:

Odličan izvor gvožđa
Ovo je posebno značajno za one koji boluju od anemije. I ove osobe bi trebale da jedu što više ovog voća. A gvožđe, kao deo hemoglobina određuje količinu kiseonika u krvi. Najveće potrebe za gvožđem imaju deca i trudnice.

Zaustavlja dijareju
Datule ili urme, sadrže kalijum koji je neophodan kod zaustavljanja dijareje. Pomaže takođe da se flora u crevima brzo obnovi, tako što lakše stvaraju prijateljske bakterije.

Reguliše telesnu težinu
Zbog visokog udela hranljivih supstanci ovo voće izaziva osećaj sitosti i pomaže kod gubitka viška kilograma.

Snižava holesterol
One imaju sposobnost da smanje količinu neželjenog LDL odnosno holesterola u telu. Zato je ovo voće izvrsna hrana za ljude koji imaju povišen holesterol.

Jačanje srca
Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo neverovatno voće. Tokom noći potopiti urme sa semenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti semenke, sameljite ih u blenderu zajedno s vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Jačaju zubnu gleđ
Urme sadrže fluor, koji je bitan mineral u borbi protiv karijesa, jer sprečava dalje kvarenje zuba. Urma se može dati maloj bebi kojoj rastu zubi da je sisa. To će kod beba umanjiti bol u desnima.

Zbog OVOGA nas bole leđa i imamo karijes, a sa tom tegobom se svi mučimo

Urme su dobre za lečenje jetre i čišćenje organizma od otrovnih supstanci. Uzimanje soka od ovog voća pomaže u lečenju grlobolje kao i različitih vrsta groznica.

Izvor:

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top