NAJGORI DAN ZA SRBIJU! 7 novih žrtava, ukupno 900 zaraženih koronom!

Lepota i zdravlje

NAJGORI DAN ZA SRBIJU! 7 novih žrtava, ukupno 900 zaraženih koronom!

7 novih žrtava, i ukupno 900 slučajeva korone u Srbiji! To je novi presek stanja!

U Republici Srbiji je do 15 časova 31. marta 2020. godine registrovano ukupno 900 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi korona virus. Do 15 časova, 31. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja

15.04 Približavamo se scenariju iz Italije ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo, ovo je najgori dan za Srbiju – kazao je dr Stevanović na konferenciji za medije, koja je bila najkraća do sada i trajala svega par minuta.

U Srbiji je još sedam osoba preminulo usled novog virusa korona, ukupno 23, uz 115 novoobolelih od Kovida 19, što je ukupno 900 zaraženih, saopštio je direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović i izrazio strahovanje da se bližimo italijanskom scenariju, ako se ne promeni ponašanje građana.

„Ovo je najgori dan za Srbiju, a bojim se da nije najgori u budućnosti. Čekaju nas još gori dana“, rekao je Stevanović na pres konferenciji u Palati Srbija.

Stevanović je rekao da je ovo rezultat nepoštovanja mera i preporuka, i pored svih apela i molbi nadležnih, te upozorio da nam se bliži scenario iz Italije i Španije, ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo i prema sebi i prema drugima.

“Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti i pokušavamo da izbegnemo neophodne mere da bismo sprečili širenje. Ako nastavimo ovako da se ponašamo ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da kompenzuje ovoliki broj obolelih. Imaćemo scenario iz Italije i Španije i nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima”, rekao je Stevanović.

Izvor: Kurir

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top