Potez ovog pulmologa je dirnuo svet: Spavam u šatoru kako bih zaštitio porodicu ako se zarazim! (FOTO)

PrintscreenFejsbuk/Timmy Cheng

Lepota i zdravlje

Potez ovog pulmologa je dirnuo svet: Spavam u šatoru kako bih zaštitio porodicu ako se zarazim! (FOTO)

Njegovu objavu na Fejsbuku šerovalo je oko 40.000 ljudi

Dr. Timi Čeng, lekar iz Kalifornije koji radi na prvoj liniji i leči bolesnike s korona virusom se posle smene samoizoluje, ali na način koji zaista slama srca.

Naime, pulmolog zaposlen u Medicinskom centru u Irvineu je podigao šator u svojoj garaži, gde spava svake noći nakon napornih smena u bolnici.

“Dobrovoljno sam postao beskućnik kako bih zaštitio svoju porodicu ako se zarazim i donesem virus kući”, napisao je na Fejsbuku, pokazavši kako sada izgleda njegov život.

Gepostet von Timmy Cheng am Sonntag, 22. März 2020

Spavao i u automobilu i u bolnici

Najpre je jednu noć spavao u automobilu, pa četiri noći u garaži dok mu supruga nije predložila da peti dan napravi šator.

Čeng, koji nije siguran koliko će nedelja ili meseci morati da živi u šatoru, ima i poruku za sve.

Niko nije dovoljno zdrav

“Možete pomoći meni i drugim zdravstvenim radnicima da više ne budemo beskućnici boraveći kod kuće”, poručio je dodavši kako niko nije dovoljno zdrav da se ne bi mogao zaraziti.

“Ostanite kod kuće i pomozite da se zaustavi širenje ovoga virusa. Bezbroj lekara, medicinskih sestara i ostalih zdravstvenih radnika naporno radi na tome da spasi vaše živote. Najmanje što možete učiniti jeste ostati kod kuće, kako bismo i mi jednoga dana mogli otići kući svojim najmilijima”, zaključio je kalifornijski lekar.

Izvor: Net.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top