4 sjajne prirodne maske za negu lica kod kuće

pixabay.com

Lepota i zdravlje

4 sjajne prirodne maske za negu lica kod kuće

Najbolja stvar je što sve sastojke imate u svojoj kuhinji, a rezultati su zapanjujući.

Da li ste primetili da vaša koža ne izgleda toliko sjajno bez obzira što ste u kućnom karantinu i ne šminkate se? (Snimanje za Tik Tok i Instagram se ne računaju). Da biste napravili odlične kućne maske, ne morate ići do prodavnice, jer većinu stvari imate kod kuće. Evo nekoliko ideja kako da oporavite kožu lica dok ste u kućnoj izolaciji.

Maska za ispucale usne
Okej, nije baš maska za lice, ali i usne spadaju u tu vrstu nege, zar ne? Imajte na umu da se ova maska za usne koristi samo jednom nedeljno i to samo na ispucale usne, zbog sastojaka koji se koriste u njenoj pripremi.

Sastojci:

½ kašike žutog šećera
½ kašike meda
Pretpostavljate šta treba da uradite: pomešajte ova dva sastojka i nežo utljajte na usne, pa isperite nakon 5 minuta. Nakon toga namažite labelo koje imate kod kuće.

Maska za lice za suvu kožu
Postoje dani kada vam je koža suva i imate osećaj da je toliko zategnuta kao da ste stavili tonu botoksa. Ova kućna maska opušta, hidrira i čini vašu kožu lica mekšom i lepšom. Evo šta vam je sve potrebno.

Sastojci:

1 kašika grčkog jogurta
1 kašika ovsene kaše
1 kašika meda
Grčki jogurt u sebi sadrži mlečne kiseline koje vašu kožu čine mekanom, a probiotik koji sadrži u sebi pomaže pri smirivanju upale. Promešajte ga sa ovsenom kašom i medom i držite tako 10,15 minuta na prethodno čistoj koži, pa zatim isperite vodom. Rezultati će vas oduševiti!

Maska za lice za masnu kožu
Nećemo mnogo pričati o ovoj maski, pređimo odmah na sastojke kako biste što pre isprobale ovaj tip nege kože u koji se veliki broj influenserki i blogerki kune.

Sastojci:

1 jaje
2 kašike aloe vera gela
Belance iz jajeta deluje kao prirodni antibakterijski preparat, a istovremeno apsorbuje višak ulja sa vaše kože. Dok će aloe vera da je hidrira i umiri. Pomešajte ova dva sastojka, držite ih na licu 10ak minuta, a zatim isperite vodom.

Maska za lice sa aknama i ožiljcima
Oni koji su je probali kažu da se rezultati vide posle tri dana. Crvenilo na koži se smanjuje, a koža postaje glatka. Tajni sastojak je kurkuma koja predstavlja antioksidans i prirodno ubija mikroorganizme na vašoj koži, bez da je ošteti.

Sastojci:

1 kašika kurkume u prahu
2 kašike običnog jogurta (možete dodati i malo maslinovog ulja)
Pomešajte sastojke i držite ih 15,20 minuta na licu, a zatim isperite, nakon čega sledi uobičajeno pranje lica.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top