Pronađite hrabrosti da odete kada vam nije dat razlog da ostanete

pixabay.com

Ljubav i seks

Pronađite hrabrosti da odete kada vam nije dat razlog da ostanete

Ako osećate da vas ništa ne drži u vezi, onda otiđite. Jer ostati s osobom s kojom te ništa ne veže, mnogo je bolnije od odlaska. Ne mučite se. Niko nije dostojan vaših suza.

Paulo Coelho napisao je: “Ako imate hrabrosti reći zbogom, život će vas definitivno nagraditi novim “zdravo “.

Ta mi je misao sinula kad sam razmišljala o svom životu i osetila ogromnu prazninu u sebi. Osećala sam se tako loše, tako bolno i to je trajalo toliko dugo da se više nisam nadala da ću ugledati svetlo na kraju tunela.

Pokušala sam otkriti zašto se držim ljubavi koja me čini nesretnom.

Istina je bila da sam se samo bojala pustiti ga.

Uplašila me pomisao da više nikada neću sresti nekoga poput njega. Zavaravala sam sebe da nas veže duboka i snažna ljubav. Ali nije bilo tako.

Bila je to toksična ljubav koja mi je uništila dušu. Shvatila sam da me to povlači sve dublje i dublje, tako da je jedini spas bio otići i to što pre.

Bila sam svesna da će rastanak biti bolan. Napokon, toliko toga sam uložila u ovu ljubav. Energiju, vreme, snagu. Jednostavno nisam mogla odustati nakon svega!

Uostalom, nisam jedna od onih koji odustanu bez borbe. Tako mi se bar činilo.

Ali više nisam mogla ostati s njim. I odlučila sam hrabro pogledati u oči sve svoje strahove, što je paraliziralo moju volju. Odlučila sam živeti bez njega.

A pokazalo se da uopšte nije tako zastrašujuće.

Sada sam sama i, iskreno, nikada u duši nisam bila tako mirna. Unutar sebe sam pronašla mir i harmoniju.

Ako osećate da vas ništa ne drži u vezi, onda otiđite. Jer ostati s osobom s kojom te ništa ne veže, mnogo je bolnije od odlaska. Ne mučite se. Niko nije dostojan vaših suza.

Pronađite hrabrost koja je toliko potrebna u takvim životnim razdobljima. Znam kako se osećate. Shvatam koliko je to bolno. Ali otiđite.

Krenite napred u životu i ne osvrćite se. Pustite neka vas intuicija vodi. Uostalom, ona vas je i potaknula na tu odluku, zar ne?

Pronađite hrabrosti da započnete život iznova. Pronađite nove ciljeve. Nove snove. Radite ono što vam donosi radost i sreću. Ne bojte se – hrabro zakoračite napred!

I verujte mi, na kraju – vredno je toga. Kad se rešite svega toksičnog u svom životu, vratit ćete integritet.

Ne bojte se. I ne gledajte unatrag. Sreća je pred vama!

ATMA/Prevela: Suzana Dulčić

Izvor: cluber.com.ua

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top