Ključ slobode je verovati da vaš život može biti drugačiji i učiniti da on to i bude!

pixabay.com

Lifestyle

Ključ slobode je verovati da vaš život može biti drugačiji i učiniti da on to i bude!

Puno je otrova u našem životu, i često je mnogo više onih mentalnih i emocionalnih, otrova na koje ponekad ne obraćamo toliku pažnju kao na one vidljive i fizičke.

Izbacite jednom sve te otrove iz života. Iako na pravi pogled ne izgledaju tako ubitačno dugoročno će vas stajati glave. Ponekad se čini da nema ništa opasnog u tome da nekome nešto zamerate, da ste na nekoga zavidni, da nekome ne možete nešto oprostiti, da vam se neka osoba koja vas je povredila neprestano mota po glavi. Svane jutro, prođe dan i dođe veče ali iz glave ne izlaze misli koje vas vode u tom negativnom pravcu. Pitanje je samo dokle tako i kakvim posledicama za vas?

Kao što male stvari raduju srce i čine vas sretnim u životu jednako tako te iste naizgled male stvari truju i donose nesreću. Ponekad se čini lako napraviti neki rez u životu, otići iz jedne kuće, jednog ambijenta, promeniti posao, napustiti neku osobu, ostaviti se okružja u kojem smo stradali ali što je sa svetom u našoj glavi, što je sa mislima koje nam se neprestano roje i vraćaju nas u začarani krug uvek istih poraza.

Ključ slobode je verovati da možete, da se možete osloboditi misli ukoliko to želite, da možete uticati na svoje osećaje ukoliko u svojoj glavi promenite ploču i posložite drugačije stvari. Lako se obračunati s neprijateljima oko sebe, treba se jednom obračunati s onima u našoj glavi. Treba se jednom odmaknuti od osećaja krivice, strahova koje smo sami sebi stvorili, potrebe da nekome nešto dokazujemo, razmišljanja što će drugi reći, jadikovanja koja nas uvek vrte u isti začarani krug.

Treba jednom izbaciti sve te otrove iz života. Nema smisla tolerisati polagano ubijanje samo zato što ne stvara fizičku bol, samo zato što smo s njime upali u neki životni “status quo” s kojim ne idemo ni natrag, ni napred. Ne možete li sve gledati kao čaroliju nemojte sve gledati ni kao katastrofu. Imate pravo odmaknuti se od života kojega ne zaslužujete postavljajući drugačije kriterije i vodeći se drugačijim prioritetima. Taj proces započinje u našoj glavi. Ključ slobode je verovati da vaš život može biti drugačiji i učiniti da on to i bude.

Mario Žuvela

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top