Recept za najbolje meko testo koje se topi u rukama

pixabay.com

Kuća i porodica

Recept za najbolje meko testo koje se topi u rukama

Da biste umesili meko testo, koje se topi među prstima, nije potrebno da budete iskusna domaćica, već vam je neophodan samo tačan recept.

Za pripremu mekog testa potrebne su vam: 4 šolje brašna, 1 kašiku šećera, 4 kašike ulja ili rastopljenog maslaca, 1 jaje, 20 g kvasca, 1/2 kašičice soli i 1 šolju svežeg mleka ili vode.

Prosejte brašno i so, a u malo toplog mleka sipajte kvasac i šećer i promešajte, dok se kvasac potpuno ne rastvori. Ostavite na toplom da se aktivira.

Prebacite kvasac u duboku posudu, dodajte preostalo mleko ili vodu, jaje i masnoću. Počnite polako da dodajete brašno, prvo mešajući varjačom, a zatim rukom.

Nemojte stavljati brašno odjednom, već dodajte postepeno, da biste imali mogućnost da procenite mekoću testa i da li ima potrebe da se nešto dodaje.

Nemojte se ustručavati da dodate čak i malo više masnoće, jer upravo ona održava pripremljene mekike, pice ili pogačice mekšim duže vreme.

Izvor: bonapeti.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top