Dedu i nane pod katanac, zbog kafu li da izginemo: Urnebesno pismo Vranjanca o borbi protiv korone!

pixabay.com

Lifestyle

Dedu i nane pod katanac, zbog kafu li da izginemo: Urnebesno pismo Vranjanca o borbi protiv korone!

Poruka podrške Vranjancima osvanula je na društvenoj mreži Instagram i nasmejala mnoge.

Srž poruke jeste to kako je bilo nekada, a kako nam je sada. Motivacioni tekst i zbirka svega što je zadesilo Srbiju i Vranje.

Zanimljiva poruka, ispisana tako da se u dahu čita sa sve karakterističnim vranjanskim naglaskom izmamila je osmehe, ali i ulila nadu u bolje sutra.

Realnu upozoravajuću, a motivacionu porku, prenosimo vam u celosti.

„Pobratimi i pobratimke,

Naš grad je preživeja 422 godine pod Turci, 4 godine pod Bugari, bombardovanje, 20 godine radijaciju i još puno neprijatelji tokom svoju istoriju a s’d imamo rabotu sas ovog novog i nevidljivog neprijatelja kojeg mora da pobedimo.

Mi smo malečka sredina u koju smo svi okrenuti jedni prema drugi jer volimo da iskačamo, da se družimo, da smo viđeni, da sedimo u čaršiju, meraklijski da ispijamo kafu i da ne boli bandera za sve.

E pa, došlo je vreme da se toj promeni! Zajednički i sa sve snage mora da utičemo prvo na sebe pa onda na ostali oko nas da bi pobedili ovog neprijatelja. Batalite gu kafu u grad, da gu je**m u kafu, zbog pustu li kafu treba da ginemo?

Turci smo gi izmavali sas bajoneti i puške al’ da bi pobedili ovog neprijatelja ne treba ništa da rabotimo. Dedu i nane pod katanac, vi si sedite doma i uživajte, a mi će se potrudimo da vi neje dosadno. Ne paničite, ponašajte se odgovorno, pomagajte jedni na drugi i kao što bi rekla baba mi – NE AZDISUJTE MNOGO!“

Izvor: BastaBalkana.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top