Teška vremena ne traju zauvek, traju onoliko koliko treba!

pixabay.com

Lifestyle

Teška vremena ne traju zauvek, traju onoliko koliko treba!

Teška vremena ne traju zauvek, traju onoliko koliko treba.

Traju onoliko koliko vam treba da se probudite i shvatite da dosadašnjim načinom života i dosadašnjim načinom razmišljanja bilo bi besmisleno očekivati neke bolje rezultate. Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da shvatite da će se sve dogoditi onda kada treba, a ne onda kada vi očekujete pa zbog toga požurujete stvari bilo u sebi, bilo u svetu oko sebe.

Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da naučite svladati sebe, jer lako je svladati drugoga, lako je tražiti samo svoja prava, ali sagledati i ono što je potrebno drugima to nije uvek lako. Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da naučite ostati smireni u teškim životnim situacijama, jer možete se ljutiti koliko god hoćete, možete tražiti krivca gde god hoćete ali promeniti ništa ne možete.

Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da ne žalite više za proteklim danima u svom životu jer svi su oni bili tu s razlogom. Neki su tu bili da osetite sreću, a neki da vam budu iskustvo, škola, opomena, upozorenje ili samo sećanje na jedan period vašega života. Teška vremena traju onoliko koliko vam je potrebno da oprostite onima kojima trebate oprosti jer s teretom kojeg nosite ne možete u budućnost i nemate mir.

Teška vremena ne traju zauvek, traju onoliko koliko treba. Traju onoliko koliko treba vama ili drugima u vašem životu. Zato se ne žalite da su predugo trajala, da ste u njima ostali sami, da su vas uništila, da su oduzela najbolji deo vašeg života, da su vas satrala. Potrebna su bila da nešto naučite i nešto postanete. Sve je to bio deo jedne mnogo veće celine koju ćete razumeti tek iz jedne veće perspektive, ako krenete u potragu za njom. Do tada nemojte se žaliti za teška vremena, zahvaljujte za njih!

Mario Žuvela

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top