Trening kod kuće: 5 efikasnih vežbi Irine Šajk

instagram/Printscreen

Lepota i zdravlje

Trening kod kuće: 5 efikasnih vežbi Irine Šajk

Svi znamo da je figura Irine Šajk zaista na zavidnom nivou, a budući da često putuje, prelepa manekenka je dokaz da fit telo možemo imati i treninzima kod kuće.

Popularna manekenka Irina Šajk, kao i mnoge druge manekenke, većinu vremena provodi u hotelima. I ovo nije iznenađujuće ako uzmete u obzir da, recimo, danas bude u Njujorku, nakon par dana u Londonu, a odatle direktno odlazi za Los Anđeles.

Uprkos tako užurbanom rasporedu, ona redovno pronalazi vreme za treninge, izvodeći ih u hotelskoj sobi. Njen tempo stalno prati lični trener Justin Gelband, koji je angažovan i za mnoge Victoria’s Secret „anđele“.

Ovoga puta, Irina Šajk je odlučila da demonstrira najefikasnije vežbe za Vogue, koje pomažu da joj celo telo bude aktivno, što nam ujedno pruža motivaciju da kod kuće možemo odraditi sjajne efikasne treninge!

1. Stavite ruke na stočić i zauzmite „ležeći“ položaj (kao kada radite „plank“). Lakat okrećete ka plafonu pa se vratite jednom rukom na sto. U isto vreme, rotirajte telo koristeći snagu mišića za održavanje stabilnosti.
Vratite ruku na sto i ponovite sve pokrete drugom rukom. Radite ovo 15-20 puta za redom.

2. Okrenite se leđima ka stolu. Stavite ruke na sto, napravite polučučanj, savijajući obe noge pod pravim uglom. Pazite da vam stopala obavezno dodiruju pod, a ruke neka lagano budu savijene u laktovima. Ispruženu nogu povucite prema grudima i donjem delu leđa. Mišići se moraju neprestano zatezati.
Promenite nogu i ponovo uradite sve navedene korake. Uradite 15-20 ponavljanja.

3. Uzmite jastuk u ruke kako bi vam pomogao u održavanju ravnoteže. Stavite jednu nogu na krevet, savijte koleno druge noge i nagnite telo napred. Podignite nogu iznad kreveta i pomerite je u stranu, a zatim se vratite u prvobitni položaj. U isto vreme ruke uvek treba da budu napete, kao i celo telo u celini. Da biste postigli željeni efekat, ove korake morate ponoviti 15-20 puta, a zatim promeniti nogu i sve ispočetka.

4. Primaknite jastuk ka grudima, stavite jednu nogu na krevet. Obe noge treba da budu lagano savijene. Čučite, oslanjajući se na nogu ispred, istovremeno ispružujući ruke sa jastukom ispred vas.
Vratite se u početni položaj. Opet uradite 15 ponavljanja na jednoj nozi, a 15 na drugoj.

5. Lezite na krevet licem prema gore. Stavite jednu nogu na drugu, stopalo na koleno. Uhvatite nogu koja nije podignuta ispod kolena. Polako podižite nogu, ispravljajući se u kolenu.
To će vam omogućiti da dobro istegnete potkolenicu. Efikasno samo pri izvođenju 15-20 podizanja sa svakom nogom.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top