Muška manipulacija!

pixabay.com

Ljubav i seks

Muška manipulacija!

Ovim frazama nema mesta u zdravim odnosima

Manipulacija je uvek pritisak pri kom žele da ostvare određeni uticaj na nas rečima, često izazivaju krivicu, terajući nas da radimo ono što ne želimo. Određeni deo manipulacije postoji u gotovo bilo kojoj komunikaciji, ali danas želim da pričam o frazama na koje definitivno treba da reagujete kao na crveno svetlo, a ako ih čujete od svog muškarca, treba nešto da učinite po tom pitanju.

Ove fraze su uglavnom prilično slične i imaju mnogo toga zajedničkog, glavno je da – mogu podstaknuti destruktivnu krivicu. Ovim frazama nema mjesta u zdravim odnosima „Sama si kriva, sama si isprovocirala“ – bez obzira na šta se odnosi, čak i udarac, koji uopšte nije prihvatljiv, objasniće vam da ste sami doveli do toga, i da nije bilo vaših reči ili postupaka, to se ne bi dogodilo.

Devojke, zapamtite, molim vas, postoje nedopustive stvari i ni pod kojim uslovima ih nije moguće opravdati, i tačka. „Sve si upropastila“ – da to nisi učinila, nijesi rekla, nisi vodila … i još mnogo toga, bilo bi drugačije. Zapamtite, ne bi bilo!

„Loše se trudiš“ – čini se da ste sve uradili besprekorno, ali opet nijeste ugodili, uvek postoji neki mizeran detalj gde nešto nije po njegovom. Glavno je shvatiti da je u ovoj šemi beskorisno ulagati još više truda i stremljenja ka savršenstvu, kad čovek želi da prigovori, uvek će pronaći nešto.

​“S tobom je nemoguće drugačije, bolje ne zaslužuješ, ne prihvactaš drugačije“ – sve ove fraze prvo ponižavaju, izgovarajući ih ćovek opravdava sebe u bilo kojem od svojih postupaka prema vama, ove fraze su vrlo slične onoj „sama si kriva“ . Tada se postavlja pitanje: zašto je on s vama, pošto ste vi takvi …

Ove fraze su izuzetno opasne i destruktivne, s vremenom osoba zaista počne da veruje da je kriva i ne zaslužuje drugačije, opravdavajući svog tiranina. Čuli smo, pojasnili šta je ta osoba imala u vidu, doneli zaključke.

A ako ste zapušten slučaj i vi ste se na ove fraze navikli, tada preporučujem da odete na terapiju, teško da možete sami izađete iz nje. Ponekad čovjek bukvalno mora da sakuplja zrno po zrno, formirajući svoju uništenu ličnost.

Izvor: Infpult

 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top