VIRUS SE POVLAČI! Dr Nestorović smatra da smo VEĆ POBEDILI, evo kada će se prema njegovim rečima život vratiti u NORMALU

Printscreen

Lepota i zdravlje

VIRUS SE POVLAČI! Dr Nestorović smatra da smo VEĆ POBEDILI, evo kada će se prema njegovim rečima život vratiti u NORMALU

Prema rečima doktora Nestorovića, broj zaraženih virusom korona je u padu

Broj zaraženih virusom opada, a policijski čas će verovatno biti još samo sledećeg vikenda, nagovestio je dr Branimir Nestorović.

– U jednom trenutku je procenat zaraženih skočio na 40 posto testiranih, a sada je u većini mesta u Srbiji oko 10 posto i to je najveći broj na jugu Srbije- kaže dr Nestorović.

Da se situacija u Nišu dogodila na početku epidemije, to bi, prema rečima dr Nestorovića, bila katastrofa.

Indeks zaraze trenutno je oko 0,9, to znači da virus počinje da slabi. To znači da sada jedan čovek može da zarazi jednu osobu (0,9 osoba), što znači da se virus povlači, što znači da nema dovoljno ljudi osetljivih na njega da ga povuče.

– U nedelji posle Uskrsa nas očekuje pad broja zaraženih. Interesantno je da smo se bojali Beograda, koji je bio potencijalno strašno veliko žarište, a Beograd je najbolje prošao, jer je imao najmanji broj umrlih – rekao je dr Nestorović i dodao da će policijski čas verovatno biti još sledećeg vikenda.

On smatra da smo već pobedili koronavirus, ali za 1. maj smatra da nema potrebe uvoditi policijski čas, već je dovoljno zabraniti okupljanja.

– Mi smo dobro poršli – kaže on.

Od sredine maja neće biti ozbiljnije aktivnosti virusa, pa Nestorović veruje da će se od tada život u Srbiji vratiti u normalu.

Izvor: Glossy

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top